Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, τόνισε πως αν ο Ολυμπιακός τα παρατήσει στο πρωτάθλημα, θα φτάσει σε άσχημη κατάσταση στον τελικό του Conference League.

Ο Ολυμπιακός κάνει στροφή στο ντέρμπι με την ΑΕΚ με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να αναφέρει στις δηλώσεις του ότι πρέπει οι ερυθρόλευκοι να πάρουν οπωσδήποτε τη νίκη σε αυτό το ντέρμπι, καθώς πλέον μάχονται για την τελική κατάταξη και πρέπει οπωσδήποτε να αποφευχθεί το σενάριο να μείνει η ομάδα εκτός Ευρώπης.

Παράλληλα τονίζει ότι οι Πειραιώτες δεν πρέπει να τα παρατήσουν στο πρωτάθλημα και να ασχοληθούν μόνο στο Conference League, καθώς είναι πολύ πιθανό να εμφανιστούν σε άσχημη κατάσταση στον τελικό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στην COSMOTE TV: Για το που χάθηκε ο τίτλος για τον Ολυμπιακό: “Από την ώρα που ξεκίνησε αυτό το μίνι πρωτάθλημα έχουμε χάσει τρία παιχνίδια. Το ένα από τον Παναθηναϊκό, το πρώτο. Το άλλο κόντρα στην ΑΕΚ και το τελευταίο από τον ΠΑΟΚ. Επίσης χάσαμε άλλους δύο βαθμούς με τον Άρη.

Η πρώτη ήττα και η τελευταία είναι τα αποτελέσματα που μας πείραξαν περισσότερο γιατί δεν παίξαμε καλά. Με τον Άρη παίξαμε για να κερδίσουμε αλλά δεν τα καταφέραμε και κόντρα στην ΑΕΚ ήμασταν πολύ καλοί και μας άξιζε η νίκη, αλλά τελευταία στιγμή χάσαμε το ματς. Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι το τελευταίο ματς, αυτό με τον ΠΑΟΚ, γιατί σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό έχει περάσει πλέον αρκετός καιρός και δεν θα έπρεπε να δείξουμε αυτή την εικόνα.

Ίσως να ήταν δικαιολογημένο να κάνουμε ένα κακό ματς τον πρώτο καιρό που ήμουν εδώ, όμως μετά από τόσες εβδομάδες που η ομάδα έχει αποκτήσει μια σταθερότητα σε καλή απόδοση, αυτό ήταν κάτι που δεν περιμέναμε. Σε αυτά τα δύο ματς οι αντίπαλοι έπαιξαν καλύτερα από εμάς και νομίζω πως εκεί δημιουργήθηκε το μεγαλύτερο πρόβλημα”.

Για το αν έχει σκεφτεί αν θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν είχε έρθει νωρίτερα: “Όταν δέχθηκα την πρόταση να έρθω εδώ, την δέχθηκα μαζί με τις συνθήκες που υπήρχαν. Επομένως δεν έχω το δικαίωμα να ζητήσω περισσότερο χρόνο. Ήρθα με τα δεδομένα και τις συνθήκες που υπήρχαν τότε, γνωρίζοντας τον χρόνο που έχω μπροστά μου”.

Για το ματς με την ΑΕΚ: “Οπωσδήποτε πρέπει να κερδίσουμε την ΑΕΚ. Πλέον παίζουμε για την τελική μας κατάταξη στην βαθμολογία και θέλουμε οπωσδήποτε να εξασφαλίσουμε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του πρωταθλήματος. Όλοι ξέρουμε πως υπάρχει το σενάριο να βγούμε τέταρτοι στο πρωτάθλημα και να κερδίσει ο Άρης το Κύπελλο και τότε θα είμαστε εκτός Ευρώπης.

Επομένως πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε τα ματς που απομένουν για να είμαστε τουλάχιστον τρίτοι στο πρωτάθλημα και μετά αν ο τελικός του Conference μας δώσει και ένα καλύτερο ευρωπαϊκό εισιτήριο καλώς να έρθει. Μέχρι τότε όμως εμείς πρέπει να έχουμε εξασφαλίσει την θέση μας στην Ευρώπη μέσω του πρωταθλήματος”.

Για το πόσο εύκολο είναι να συγκεντρωθεί η ομάδα στο πρωτάθλημα ενώ υπάρχει μπροστά ένας ιστορικός ευρωπαϊκός τελικός: “Είναι αυτό που είπα στους παίκτες μου και πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ και τους το είπα και σήμερα. Πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε σε τοπ επίπεδο. Πρέπει να είμαστε πολύ καλοί σε όλα μας τα παιχνίδια μέχρι τότε.

Δεν μπορούμε να ρίξουμε τις στροφές μας και να περιμένουμε πως σε 15 μέρες που θα γίνει ο τελικός του Conference ξαφνικά θα είμαστε πολύ καλοί. Πρέπει να συνεχίσεις να αγωνίζεσαι, να κρατάς την απόδοση σου σε υψηλά επίπεδα γιατί είναι σίγουρο πως αν τα παρατήσουμε αυτή τη στιγμή τότε θα φτάσουμε στον τελικό του Conference σε άσχημη κατάσταση”.

Νταβίντ Κάρμο: “Δεν καταφέραμε να κερδίσουμε κάποια σημαντικά ματς και χάθηκε ο τίτλος”
Ο Νταβίντ Κάρμο στις δηλώσεις του στην COSMOTE TV κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, λέγοντας ότι ο Ολυμπιακός έχασε το πρωτάθλημα γιατί δεν κατάφερε να κερδίσει σε κάποια σημαντικά παιχνίδια στα playoffs, παρ’ όλα αυτά με την ΑΕΚ πρέπει να αποδείξουν ότι είναι σε καλή κατάσταση και να πάρουν το τρίποντο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νταβίντ Κάρμο στην COSMOTE TV: Για το που χάθηκε το πρωτάθλημα: “Είναι πολύ δύσκολο να καθορίσω σε ποια στιγμή χάθηκε το πρωτάθλημα γιατί η χρονιά είναι πάρα πολύ μεγάλη. Σίγουρα υπάρχουν παιχνίδια που έπρεπε να είχαμε καλύτερη εικόνα και καλύτερα αποτελέσματα. Δεν καταφέραμε να κερδίσουμε κάποια σημαντικά ματς και εκεί νομίζω πως χάθηκε η ευκαιρία μας.

Ωστόσο δεν είναι ακόμα η ώρα για να κάνουμε τον απολογισμό μας. Μένουν ακόμα δύο παιχνίδια τα οποία πρέπει να κερδίσουμε για να εξασφαλίσουμε την θέση μας στην Ευρώπη και στη συνέχεια να συγκεντρωθούμε στον τελικό του Conference”.

Για το αν είναι δύσκολο να συγκεντρωθεί η ομάδα στο πρωτάθλημα ενώ ακολουθεί ευρωπαϊκός τελικός: “Νομίζω πως πραγματικά ήρθαν πολύ γρήγορα αυτά τα τρία παιχνίδια πρωταθλήματος μετά τον μεγάλο αγώνα που δώσαμε την Πέμπτη. Δεν είχαμε ούτε καν χρόνο για να χαρούμε και να πανηγυρίσουμε την πρόκριση μας στον τελικό γιατί αμέσως μετά έπρεπε να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι.

Νομίζω πως το πρόβλημα είναι κυρίως το πρόγραμμα. Το πόσο γρήγορα ήρθαν αυτά τα παιχνίδια για το πρωτάθλημα και όχι τα παιχνίδια αυτά καθαυτά. Είχαμε ελάχιστο χρόνο για να ξεκουραστούμε και να πάμε να δώσουμε αυτά τα παιχνίδια”.

Για το ματς με την ΑΕΚ: “Θυμόμαστε πολύ καλά πως την τελευταία φορά που τους αντιμετωπίσαμε χάσαμε στο τελευταίο λεπτό, ωστόσο αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικό το παιχνίδι. Θα παίξουμε στην έδρα μας, με την στήριξη του καταπληκτικού κόσμου μας και πρέπει να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, να κερδίσουμε. Πρέπει να αποδείξουμε πως είμαστε μια πολύ καλή ομάδα και για αυτόν τον λόγο βρισκόμαστε σε έναν ευρωπαϊκό τελικό”.