Στο σκαμνί του αθλητικού δικαστή της Super League κάθισε o Αχιλλέας Μπέος που κινδυνεύει με αποκλεισμό και ο Βόλος με απώλεια στα χαρτιά του αγώνα με την Κηφισιά.

Μετά από δύο αναβολές λόγω της αποχής των δικηγόρων, εκδικάστηκε το πρωί της Δευτέρας 26/2 η δίωξη του ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ στον Αχιλλέα Μπέο, για ρατσιστική συμπεριφορά στον Τεττέι στον αγώνα του Βόλου με την Κηφισιά, στην Καισαριανή, πριν από δύο αγωνιστικές, που έληξε ισόπαλος με 0-0.

Βόλος, Κηφισιά και ΠΑΣ Γιάννινα συγκατοικούν από χθες στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και ενδεχόμενη απώλεια του αγώνα για τον Βόλο θα σημάνει ανακατατάξεις στην ουρά της βαθμολογίας.

Τον Αχιλλέα Μπέο εκπροσώπησαν οι νομικοί Κατερίνα Βλαχάβα και ο Γιώργος Σινέλης

Μπέος: «Δεν είμαι ρατσιστής, δεν απευθύνθηκα στον Τεττέι»

Στην απολογία του ο Αχιλλέας Μπέος, παρουσίασε ως αποδεικτικό στοιχείο video από τις δράσεις του ως Δήμαρχος Βόλου στο οποίο μάλιστα, συμπεριλήφθη και απόσπασμα από το «επεισόδιο» του Δημήτρη Μελισσανίδη με τον Τάσο Κάκο στη «Δίκη» τον Δεκέμβριο του 2019. Υποστήριξε μάλιστα, ότι ο Τεττέι πρέπει να ζητήσει συγγνώμη γιατί τον κατήγγειλε για κάτι που δεν έκανε, προσθέτοντας ότι ο παίκτης της Κηφισιάς «υποτιμά την αξιοπιστία του».

«Ήταν περίπου στα 10 μέτρα. Δεν είναι στην ίδια ευθεία. Σε μια ένταση στιγμής είναι δύσκολο να ξέρεις λεπτομέρειες. Δεν είναι 20 μέτρα, πολύ κοντινή. Όπως σηκώνομαι. Στα πέντε μου παιδιά, δεν γύρισα καν να κοιτάξω τον Τεττέι. Απευθύνθηκα στον διαιτητή. Μερικά δημοσιογραφικά σκουπίδια για να εξυπηρετήσουν επιχειρηματικά συμφέροντα και με γνωστές πρακτικές το χρησιμοποίησαν. Μέσω της τεχνικής νοημοσύνης μπορούν να αλλάξουν αυτά. Δεν λέω ότι δεν είπα τη λέξη μαϊμού. Προσπάθησε να κοροϊδέψει τον διαιτητή. Δεν είμαι ρατσιστής. Αυτό που είπα δεν είχε σχέση με εθνικότητες και χρώματα. Διαμαρτυρήθηκα. «Ρε τι σφυρίζεις, μαϊμού, φάουλ, μόνος του πέφτει δεν τον ακουμπάνε». Ειπώθηκε με την έννοια του κάλπικου και πήγε προς τον διαιτητή.

Δεν είμαι ρατσιστής, δεν απευθύνθηκα στον Τεττέι. Τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του προσπάθησαν να το πουλήσουν ως ρατσιστικό στην κοινή γνώμη. Δεν εξυπηρετούν τον αγώνα για μια δίκαιη κοινωνία, το αντίθετο κάνουν αυτές οι πρακτικές. Στιγμάτισαν έναν επιχειρηματία, πρόεδρο και Δήμαρχο.

Πρόσφατα ο αρχηγός της Εθνικής, ο Μπακασέτας ζήτησε δημόσια συγγνώμη, λέγοντας ότι σε έναν αγώνα υπάρχει ένταση. Ο Τεττέι θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη, υποτιμά την αξιοπιστία του», είπε ο πρόεδρος του Βόλου.