Ο Λούκα Ντόνσιτς, κινείται νομικά εναντίον της μητέρας του για το εμπορικό σήμα με το όνομά του. Η μητέρα του δηλώνει πως κάποιοι τον καθοδηγούν.

Η εξαιρετική σχέση του Λούκα Ντόντσιτς με την μητέρα του, Μίριαμ Πότερμπιν, έχει αναφερθεί πολλές φορές. Όπως φαίνεται όμως, τα πράγματα δεν είναι όπως έδειχναν.

Όπως αποκάλυψε ο αμερικανός δημοσιογράφος, Μαρκ Στέιν, ο σταρ των Μάβερικς υπέβαλλε αίτημα στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ, όπου ζητάει να ακυρωθεί η καταχώρηση του εμπορικού σήματος “LUKA DONCIC 7”, που ανήκει σε αυτήν. Ο λόγος είναι ότι θέλει να φτιάξει την δική του σειρά με εμπορικό σήμα “LUKA DONCIC”, κάτι ωστόσο που δεν μπορεί να συμβεί μέχρι να ακυρωθεί το trademark της μητέρας του.

Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Ντόντσιτς έδωσε την άδεια στην μητέρα του να εκμεταλλευτεί το συγκεκριμένο σήμα όταν ήταν ρούκι. Πριν από μερικούς μήνες ωστόσο ζήτησε να του μεταφερθεί η καταχώρηση, με τις διαπραγματεύσεις να μην βγάζουν αποτέλεσμα, κάτι που τον οδήγησε στην απόφαση να προχωρήσει στην ενέργεια να καταθέσει το συγκεκριμένο αίτημα, κινούμενος πλέον νομικά.

Ο Ντόντσιτς εδώ και καιρό δεν σχετίζεται με την εταιρία της μητέρας του που εκμεταλλεύεται το όνομά του, αφού πλέον αυτή είναι στον δικό της έλεγχο και του Μπόρις Πότζεγκ. Ο λόγος που ο Ντόντσιτς προχώρησε σε αυτή την κίνηση είναι επειδή λόγω της συγκεκριμένης εταιρίας δεν έχει πλέον ο ίδιος έλεγχος του ονόματός του (!) για διαφημιστικούς λόγους.

Η μητέρα του Ντόντσιτς από την πλευρά της απάντησε δημόσια με δηλώσεις της στο σλοβενικό “MMC RTV”, δεν θέλησε να δώσει έκταση στο θέμα, ωστόσο τόνισε ότι “όλα όσα έχουν γραφτεί ήρθαν από ανθρώπους που βρίσκονται γύρω από τον Λούκα τα τελευταία δύο χρόνια και θέλουν να ελέγξουν την ζωή του και την καριέρα του. Δεν θέλω να βγάλω τα άπλυτά μας στην φόρα, ειδικά τώρα που ο Λούκα πρέπει να μείνει συγκεντρωμένος στην εθνική Σλοβενίας”.