Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του ο Τιάγκο Σίλβα ανακοινώνοντας ότι θα αποχωρήσει από την Τσέλσι στο τέλος της φετινής περιόδου.

Ο 39χρονος Βραζιλιάνος αμυντικός θα πει «αντίο» στους Λονδρέζους μετά την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν, και αφού θα έχει περάσει τέσσερα χρόνια στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και έκανε γνωστή την απόφασή του με ένα βίντεο το οποίο ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του συλλόγου.

«Η Τσέλσι σημαίνει πολλά για μένα. Ήρθα εδώ με την πρόθεση να μείνω μόνο για ένα χρόνο και κατέληξε να είναι τέσσερα χρόνια. Όχι μόνο για μένα αλλά και για την οικογένειά μου.

Οι γιοι μου παίζουν για την Τσέλσι, επομένως είναι μεγάλη υπερηφάνεια να είμαι μέλος της οικογένειας της Τσέλσι – κυριολεκτικά επειδή οι γιοι μου είναι εδώ. Ελπίζω ότι μπορούν να συνεχίσουν την καριέρα τους εδώ σε αυτόν τον νικηφόρο σύλλογο στον οποίο πολλοί παίκτες θέλουν να είναι μέρος.

Νομίζω ότι σε ό,τι έκανα εδώ τα τέσσερα χρόνια, πάντα έδινα τα πάντα. Όμως, δυστυχώς, όλα έχουν αρχή, μέση και τέλος. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρόκειται για οριστικό τέλος. Ελπίζω να αφήσω την πόρτα ανοιχτή ώστε στο άμεσο μέλλον να επιστρέψω, αν και σε άλλο ρόλο εδώ» είπε ο Σίλβα και συνέχισε:

«Αλλά… είναι μια απερίγραπτη αγάπη. Μπορώ μόνο να πω ευχαριστώ. Προφανώς, όταν ξεκίνησα εδώ, ήταν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οπότε δεν υπήρχαν οπαδοί στο γήπεδο. Αλλά μέσω των social media, έγινε κάτι πολύ ξεχωριστό για μένα και μετά, όταν οι οπαδοί άρχισαν να επιστρέφουν στο γήπεδο και η ζωή επανήλθε στους κανονικούς ρυθμούς, άρχισα να νιώθω πολλή στοργή και σεβασμό για την ιστορία μου και για το ξεκίνημά μου εδώ.

Είναι ήδη δύσκολο να πεις αντίο στις πιο φυσιολογικές συνθήκες, αλλά όταν υπάρχει μια αμοιβαία αγάπη, είναι ακόμα πιο δύσκολο. Αλλά μια φορά μπλε, για πάντα μπλε.

Ο τρόπος με τον οποίο ήρθα στον σύλλογο, με την υποστήριξη του συλλόγου, έφτασα στον σύλλογο ως ηγέτης, παρόλο που δεν ένιωθα ότι έφτασα ως νέος. Είναι πάντα δύσκολο να ενσωματωθείς, αλλά σιγά σιγά έγινα μέλος του γκρουπ και ο (Φρανκ) Λάμπαρντ έπαιξε μεγάλο ρόλο σε αυτό. Του είμαι ευγνώμων για αυτό.

[Ήταν] όνειρο, σίγουρα ένα όνειρο. Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν φανταζόμουν ότι θα μπορούσα να πετύχω τόσο σπουδαία πράγματα και να κερδίσω έναν από τους καλύτερους επαγγελματικούς τίτλους, το Champions League, σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο.

Τα αντίο είναι για αυτούς που φεύγουν και δεν επιστρέφουν. Σκοπεύω να επιστρέψω μια μέρα..».