Σοκάρουν οι αποκαλύψεις του Γκάρι Λίνεκερ για τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Ο εκ των θρύλων του αγγλικού ποδοσφαίρου αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια της καριέρας του υπέστη ρατσιστική κακοποίηση από άλλους ποδοσφαιριστές επειδή είχε «σκούρο δέρμα». Την αποκάλυψη έκανε στο podcast «High Performance», λέγοντας ότι οι ρατσιστικές προσβολές που βίωσε στο ποδόσφαιρο για το σκούρο δέρμα του, προήλθαν από γνωστούς παίκτες.

«Δεν θα ανέφερα ποτέ κανένα όνομα», είπε ο 61χρονος.

«Αν δεν ήμουν καλός στον αθλητισμό, η ζωή θα ήταν πολύ διαφορετική για μένα και νομίζω ότι θα είχα δεχτεί μπούλινγκ στο σχολείο. Τέλος πάντων, όταν ήμουν μικρός ήμουν λίγο περιθωριακός με μελαχρινή επιδερμίδα και είχα υποστεί ρατσιστική κακοποίηση, αν και είμαι τόσο Άγγλος όσο κανένας άλλος», εξήγησε ο Λίνεκερ.

Ο παλαίμαχος επιθετικός παραδέχθηκε έκπληκτος ότι «ακόμα και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο υπέστη αυτή την παρενόχληση μερικές φορές. Υπέφερα από τέτοιου είδους ανοησίες και ήταν λίγο περίεργο», συμπλήρωσε.

Ο Λίνεκερ αναγνώρισε ότι «οι άλλοι άνθρωποι μπορεί να μην είναι σε θέση να χειριστούν αυτές τις καταστάσεις» και ότι η μεγαλύτερη αρετή του για να ξεπεράσει τέτοια παρενόχληση «ήταν η ψυχική μου δύναμη».

«Πάντα είχα δύναμη. Ποτέ δεν με επηρέασε πραγματικά», είπε ο Λίνεκερ, ο οποίος αποσύρθηκε το 1994, έχοντας αγωνιστεί στη διάρκεια της καριέρας του σε Λέστερ Σίτι, Έβερτον, Μπαρτσελόνα, Τότεναμ και Ναγκόγια Γκράμπους.