Η ομοσπονδία της Βραζιλίας, θα ζητήσει απ την FIFA, να μην επαναληφθεί ο αγώνας με την Αργεντινή, που είχε διακοπεί μετά από διαμάχη για υγειονομικούς λόγους.

Το παιχνίδι, που αρχικά είχε προγραμματιστεί να επαναληφθεί για τις 5 Σεπτεμβρίου 2021 στο Σάο Πάολο, διεκόπη μετά από μόλις πέντε λεπτά αγώνα με παρέμβαση των τοπικών υγειονομικών αρχών, όταν τέσσερις παίκτες της Αργεντινής, που έπαιζαν τότε σε συλλόγους της Αγγλίας, κατηγορήθηκαν για παραβίαση του πρωτοκόλλου κατά της Covid-19.

Εκπρόσωποι της υπηρεσίας υγείας της Βραζιλίας και της ομοσπονδιακής αστυνομίας μπήκαν στο γήπεδο σταματώντας τη συνάντηση.

Τον Απρίλιο, η FIFA αποφάσισε ότι ο αγώνας θα επαναληφθεί στις 22 Σεπτεμβρίου, λιγότερο από δύο μήνες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ (20 Νοεμβρίου – 18 Δεκεμβρίου).

Αλλά η CBF εξήγησε με ανακοίνωσή της ότι ο προπονητής Τίτε και οι βοηθοί του δεν ήθελαν να παίξουν τον αγώνα. «Δεδομένης της θέσης του τεχνικού μας επιτελείου, θα ζητήσουμε από τη FIFA να μην επαναληφθεί ο αγώνας», δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Εντάλντο Ροτρίγκες.

«Προτεραιότητά μας είναι να κερδίσουμε τον έκτο παγκόσμιο τίτλο μας στο Κατάρ. Εάν το επιτελείο δεν συστήσει να παίξουμε αυτόν τον αγώνα, θα κινητοποιηθούμε για να μην γίνει», επέμεινε.