Έντονη δυσφορία επικρατεί στην ομάδα της ΑΕΚ, καθώς δεν είναι κατανοητός ο λόγος για τον οποίο δεν υπογράφεται από τον αρμόδιο υπουργό, η απόφαση που αφορά σημαντικά συνοδά έργα για την “OPAP Arena – Αγιά Σοφιά”.

H AEK πριν λίγα 24ωρα χαιρέτησε δημόσια τις εξελίξεις για το γήπεδο του Παναθηναϊκού, με την συνεργασία Κυβέρνησης – Δήμου Αθηναίων και των «πρασίνων», ωστόσο το τελευταίο διάστημα έχει η ίδια θέμα με νέα κωλυσιεργία, που παρατηρείται για το δικό της γήπεδο και κάποια από τα συνοδά έργα. Στην ΑΕΚ, σύμφωνα με τις πληροφορίες του SDNA, θεωρούν πως είναι θέμα ευθύνης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη.

Στην Ένωση θεωρούν πως εδώ κι ένα χρόνο, ο υπουργός καθυστερεί με την Υπουργική Απόφαση σχετικά με τη διαχειριστική μελέτη όλων των Αλσών της χώρας. Στην οποία βεβαίως θα υπαχθεί και το Αλσος της Νέας Φιλαδέλφειας και με όσες πρωτοβουλίες διαχείρισης έχει ήδη συμφωνήσει με το Υπουργείο ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Γιάννης Βούρος.

Πρόκειται σύμφωνα με τους ανθρώπους της ΑΕΚ για μια τυπική υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης, που είναι ήδη έτοιμη. Πλην όμως βρίσκεται εδώ κι αρκετό καιρό …στο συρτάρι του Κωστή Χατζηδάκη. Όσο δεν υπογράφεται η απόφαση, μπλοκάρουν τα ζητήματα καθορισμού και διαχείρισης του Άλσους, από τον Δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας. Όπως και τα συνοδά έργα του γηπέδου που συνδέονται με τη συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση.

Το παράδοξο είναι πως ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, Γιάννης Βούρος, συζητά κι έχει συμφωνήσει σε όλα με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου. Οπότε στην πλευρά της ΑΕΚ έχουν προκληθεί τεράστιες απορίες για την κωλυσιεργία του κ. Χατζηδάκη. Κι επειδή το θέμα έχει τραβήξει πλέον πολύ, στην ΑΕΚ δεν το κρύβουν πως έχουν ερωτηματικά για το αν πρόκειται για απλή αδράνεια. Ή αν υπάρχει και ζήτημα με συμφέροντα εναντίον του συνολικού έργου του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Και κυρίως εναντίον των έργων που θα αναμορφώσουν ολόκληρη την περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας. Με τον εξωραϊσμό του Άλσους υπέρ των κατοίκων της περιοχής, που θα μπορούν και πάλι να χαίρονται έναν μεγάλο χώρο πρασίνου με όλες τις σύγχρονες ανέσεις.

Ο Δήμος της Νέας Φιλαδέλφειας έχει πάρει την υπόσχεση πως από μέρα σε μέρα η Υπουργική Απόφαση θα υπογραφεί προκειμένου να τρέξουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες. Όμως σε κάθε περίπτωση αυτή η μεγάλη και ανεξήγητη καθυστέρηση έχει δημιουργήσει εντός ΑΕΚ μεγάλα ερωτηματικά για τη στάση του κ. Κωστή Χατζηδάκη και κυρίως για το από που μπορεί να πηγάζει…