Ο Δημήτρης Μελισσανίδης θα παρουσιάσει σήμερα τον Μάριο Ηλιόπουλο, ο οποίος θα αναλάβει τα ηνία της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Σε νέα εποχή μπαίνει από σήμερα η ΑΕΚ, καθώς ο Δημήτρης Μελισσανίδης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ΠΑΕ και τα ηνία τα παραδίδει στον Μάριο Ηλιόπουλο.

Μάλιστα, ο ίδιος ο πρώην διοικητικός ηγέτης θα παρουσιάσει σήμερα στις 16:00 τον εφοπλιστή που θα αποτελέσει τον νέο ιδιοκτήτη των «κιτρινόμαυρων».

Η παρουσίαση θα γίνει στην αίθουσα Τύπου της OPAP Arena.

Ποιος όμως είναι ο εφοπλιστής, ιδιοκτήτης της Seajets, γνωστός με το παρατσούκλι “Super Mario”;

Ο Ηλιούπουλος ανήκει στην νέα φουρνιά των Ελλήνων εφοπλιστών και δραστηριοποιείται στην ακτοπλοΐα μέσω στόλου ταχυπλόων που διαθέτει, αλλά και κρουαζιερόπλοιων.

Η Seajets είναι ελληνικυπριακή εταιρεία ακτοπλοϊκών μεταφορών που εξυπηρετεί επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία τα οποία κάνουν δρομολόγια σε Κυκλάδες, Κρήτη και Σποράδες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι κύρια δραστηριότητα της οικογένειας ήταν τα ποντοπόρα δεξαμενόπλοια, τα οποία είχε υπό την ιδιοκτησία του ο Μάριος Ηλιούπολος μαζί με τα αδέρφια του, Γιάννη, που έφυγε το 2017 από τη ζωή και τον άλλο αδερφό του, Αντώνη, ο οποίος πλέον ασχολείται με ξενοδοχειακές μονάδες στις Κυκλάδες ( Πάρο και Σαντορίνη).

Ο «Super Mario» όπως είναι το παρατσούκλι του λόγω της αγάπης και της συμμετοχής του σε αγώνες ράλι, μυήθηκε στην θάλασσα από τον πατέρα του Παναγιώτη, ο πρώτος που νηολόγησε υδροπτέρυγα και ταχύπλοα σκάφη στο Αιγαίο.

Η αξία του στόλου της Seajets ανέρχεται στα 200,37 εκατ. δολάρια, διαθέτοντας 34 πλοία. Η αξία πάντως δεν περιλαμβάνει όλα τα ακτοπλοϊκά πλοία της εταιρείας, καθώς ακόμη δεν έχουν αποτιμηθεί στο σύνολο τους.