Ο Πατρίς Εβρά αποκάλυψε πως έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στα 13 του χρόνια.

Σε μία σοκαριστική αποκάλυψη προχώρησε ο πρώην άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της εθνικής Γαλλίας, Πατρίς Εβρά, λέγοντας πως έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στα 13 του.

Ο 40χρονος πλέον πρώην ποδοσφαιριστής έδωσε συνέντευξη στους Times με αφορμή την αυτοβιογραφία του «Love this game», λέγοντας πως στη μητέρα του και στα συγγενικά του πρόσωπα αποκάλυψε το συγκεκριμένο περιστατικό πριν από την κυκλοφορία του βιβλίου του.

«Ντρεπόμουν να παραδεχθώ ότι έπεσα θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Ήταν μία δύσκολη στιγμή για εμένα. Έπρεπε να το πω επίσης στα αδέρφια μου και στους κοντινούς φίλους. Δεν θέλω να με λυπούνται. Είναι μία δύσκολη κατάσταση. Μία μητέρα δεν περιμένει να το ακούσει αυτό από το ίδιο της το παιδί.

Ήταν ένα σοκ για εκείνη. Υπήρχε θυμός. Είπε ότι ανησυχούσε. Είπε «δεν πρέπει να το βάλεις στο βιβλίο σου, είναι προσωπικό Πατρίς», αλλά απάντησα «Μαμά, δεν είναι για εμένα, αλλά για τα άλλα παιδιά», τότε συμφώνησε να το δημοσιοποιήσω.

Ξέρω πως το βιβλίο θα αλλάξει τον τρόπο που με βλέπουν, αλλά είμαι περισσότερο χαρούμενος ότι μιλάω με κόσμο. Είμαι η καλύτερη έκδοση του βιβλίου. Οι φίλοι μου έλεγαν «σκέψου την αντίδραση του κόσμου και την πίεση», αλλά η μεγαλύτερη πίεση ήταν να το πω στη μαμά μου. Μόνο που το σκέφτομαι είναι δύσκολο» ανέφερε ο Πατρίς Εβρά.