Η Λειψία επικράτησε της Χαϊντενχάιμ με 1-2 και εξασφάλισε την παρουσία της στο UEFA Champions League της επόμενης σεζόν, εφόσον η Γερμανία βγάλει 5η ομάδα.

Η Λειψία κατάφερε να υποτάξει τη Χαϊντενχάιμ εκτός έδρας και με το 2-1 εξασφάλισε εν πολλοίς την παρουσία της στο επόμενο Champions League, έπειτα από την 30ή αγωνιστική της Bundesliga.

Μοναδική προϋποθεση για να σφραγιστεί αυτή η εξέλιξη είναι η Γερμανία να βγάλει και πέμπτη ομάδα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, κάτι θα επιβεβαιωθεί μαθηματικά εν ευθέτω χρόνω.

Η ομάδα του Μάρκο Ρόζε πήρε τα ηνία του αγώνα από νωρίς και προσπάθησε να διασπάσει την άμυνα των γηπεδούχων, αλλά τα κατάφερε μόνο μία φορά με τον Μπένιαμιν Σέσκο.

Η Χαϊντενχαϊμ κατάφερε να αποκρούει τις επιθέσεις των φιλοξενουμένων και μάλιστα στο 2ο μέρος ήταν ανώτερη, με περισσότερες τελικές και το γκολ της ισοφάρισης στο 69′ από τον Νίκολα Ντόβενταν ένα λεπτό αφότου πέρασε αλλαγή.

Την τελευταία λέξη είπε ο Λόις Οπέντα στο 85′, δίνοντας κομβικής σημασίας νίκη στη Λειψία, που πλέον μπορεί να αισθάνεται ασφαλής στη μάχη του σεντονιού.