Ο κορωνοϊός έχει επηρεάσει όπως είναι φυσικό και το ποδόσφαιρο, οδηγώντας τους ευρωπαϊκούς συλλόγους σε μέτρα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που προκαλείται. Ανάμεσα τους και η Ντόρτμουντ, η οποία είχε ανακοινώσει πως θα προχωρήσει σε περικοπές μισθών.

Οι άνθρωποι του συλλόγου, μετά το τέλος της σεζόν, επικοινώνησαν και πάλι με τους ποδοσφαιριστές για τους ενημερώσει σχετικά με αυτή την απόφαση. Σύμφωνα, με τα γερμανικά Μέσα ενημέρωσης θα εφαρμόσει μειώσεις μισθών περίπου 10%, τουλάχιστον, μέχρι το τέλος του 2020.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ντόρτμουντ .Χανς-Γιοάκιν Βάτσκε, από την πλευρά του τόνισε πως η ομάδα δεν πρόκειται να προχωρήσει σε τρομερές μεταγραφές το καλοκαίρι. «Δεν έχουμε σχέδια να κάνουμε πολλές υπογραφές. Κάθε προπονητής σε αυτόν τον πλανήτη έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ζούμε στην εποχή του κορονοϊού».

Εν τω μεταξύ, απομένει να δούμε τι συμβαίνει σε παίκτες όπως οι Τζέιντον Σάντσο και Έρλινγκ Χάαλαντ, για τους οποίους η Ντόρτμουντ θα λάβει αναμφίβολα προσφορές την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού.