Η Στουτγκάρδη αποκάλυψε στα ΜΜΕ πως ο Σίλας Γουαμανγκιτούκα, αγωνιζόταν φέτος με ψεύτικο όνομα. Ο επιθετικός από το Κονγκό αποκάλυψε την πραγματική του ταυτότητα μέσω επίσημης δήλωσης. Ο παίκτης, που ξεχώρισε με τα εντυπωσιακά γκολ του τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, τόνισε ότι ήταν ένα πολύ μεγάλο και δύσκολο βήμα και πως έπεσε θύμα των χειρισμών του μάνατζέρ του.

Είναι Σίλας Κατόμπα Μβούμπα. Και δεν είναι 21 ετών, είναι 22. Η Στουτγκάρδη εξέδωσε την Τρίτη (08/06) ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι ο παίκτης έδωσε στον σύλλογο όλες τις πληροφορίες για το θέμα εξηγώντας ότι εγκλωβίστηκε από τις πράξεις του ατζέντη του.

Οπως προκύπτει, ο Μβούμπα είχε trial με την Αντερλεχτ το 2017 και σύμφωνα με τον ίδιο, πιέστηκε να να μετακομίσει στο Παρίσι από τον μάνατζέρ του. Ο τελευταίος επέτρεψε στον ποδοσφαιριστή να μείνει μαζί του στη γαλλική πρωτεύουσα και στη συνέχεια άλλαξε στα έγγραφά του το όνομα και την ημερομηνία γέννησης. Το 2019, ο επιθετικός πήρε μεταγραφή στην Στουτγκάρδη από την FC Paris, ομάδα της 2ης κατηγορίας της Γαλλίας.

Στην Στουτγκάρδη θεωρούν ότι η αλλαγή του ονόματος του παίκτη είχε στόχο την απαλλαγή του από κάθε δεσμό από την παλιά του ομάδα στο Κονγκό αλλά και το ‘δέσιμο’ του παίκτη από τον μάνατζερ. «Με τη στήριξη της Στουτγκάρδης, ο Σίλας δουλεύει έτσι ώστε να ξεκαθαριστεί η κατάσταση. Πρόσφατα, πήρε τα επίσημα έγγραφα από το Κονγκό» αναφέρεται στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

«Ηταν ένα δύσκολο βήμα να δώσω την ιστορία στη δημοσιότητα» είπε ο Μβούμπα. «Δεν θα είχα ποτέ το σθένος να το κάνω αν η ομάδα και η πόλη της Στουτγκάρδης δεν με έκαναν να νιώσω ασφαλής και σαν στο σπίτι μου».

Προηγούμενο άρθροΣενάρια για φυγή Κοκόσκοφ από τη Φενέρ
Επόμενο άρθροΟ Ατρόμητος είπε το αντίο του στον Γούτα