Με γκολ στις καθυστερήσεις η Κολωνία πήρε το ντέρμπι παραμονής με την Σάλκε (1-2) και άφησε τους βασιλικούς μπλε σε απελπιστική κατάσταση στην τελευταία θέση της Bundesliga.

Έφτασε αισίως τις 12 ήττες σε 17 αγωνιστικές στην φετινή Bundesliga, όμως αυτή πόνεσε περισσότερο από όλες. Όχι μόνο επειδή την γνώρισε από βασικό ανταγωνιστή για την σωτηρία, αλλά κυρίως λόγω του τρόπου που ήρθε.

Η Σάλκε μπορεί να βλέπει παλιές της δόξες να επιστρέφουν για να την σώσουν (Κολάσινατς, Χούντελααρ), αλλά δεν βλέπει αποτελέσματα. Η Κολωνία προηγήθηκε νωρίς με τον Τσίχος (31’) και για ακόμα ένα παιχνίδι οι βασιλικοί μπλε βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ, έχοντας κάκιστη εικόνα στο πρώτο μέρος, όπου θα μπορούσαν να χάνουν με μεγαλύτερο σκορ.

Η κατάσταση άλλαξε στην επανάληψη και ο 19χρονος Αμερικανός Μάθιου Χοπ σκόραρε για τρίτο συνεχόμενο ματς (59’, 1-1), δημιουργώντας συνθήκες ανατροπής.

Ωστόσο, η Σάλκε ακόμα και μόνη της να βρίσκεται στο γήπεδο είναι ικανή να χάσει. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τίλμαν έκανε το 1-2 και η Σάλκε παραμένει ουραγός με 7 βαθμούς, 8 λιγότερους από την ζώνη παραμονής!