Καμία προσπάθεια για την ανανέωση του συμβολαίου του Μάριο Γκέτσε δεν θα κάνει η Ντόρτμουντ, με τον αθλητικό της διευθυντή Μίκαελ Τσορκ να υποδεικνύει πως η συνεργασία τους θα λήξει στο τέλος της φετινής σεζόν.

Άδοξα πλην όμως αναμενόμενα θα λήξει το δεύτερο πέρασμα του Μάριο Γκέτσε από την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Ο Γερμανός άλλοτε wonderkid των Βεστφαλών, δίχως να μπορέσει να βρει σταθερότητα στην πορεία του τα τελευταία χρόνια με διαρκή προβλήματα τραυματισμών και στον μεταβολισμό του, φτάνει στο τέλος του συμβολαίου του το καλοκαίρι και σύμφωνα με τη διοίκηση της Μπορούσια, δεν θα γίνει κίνηση ανανέωσης έστω και την ύστατη στιγμή.

Συγκεκριμένα, ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου μίλησε στο γερμανικό Sky Sports και υπέδειξε τη λύση στη συνεργασία των δύο πλευρών όταν ολοκληρωθεί η φετινή αγωνιστική περίοδος:

«Είχα μια πολύ καλή κουβέντα με τον Μάριο πριν από λίγες μέρες. Συμφωνήσαμε ότι δεν θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας μετά την τρέχουσα σεζόν. Νομίζω είναι κάτι που θέλουν και οι δύο πλευρές. Ο Μάριο είναι πραγματικά πολύ καλό παιδί και πιστεύω πως θα συνεχίσει να είναι σημαντικός για το υπόλοιπο της περιόδου», ήταν αναλυτικά τα λόγια του Τσορκ για τον μόλις 28χρονο μεσοεπιθετικό.

Έτσι, ο Γκέτσε θα αποχωρήσει από την Ντόρτμουντ τέσσερα χρόνια μετά την επιστροφή του στη Βεστφαλία, έχοντας φυσικά προκαλέσει «χαμό» όταν μεταγράφηκε πρώτη φορά για την Μπάγερν Μονάχου το καλοκαίρι του 2013.