Η Βέρντερ Βρέμης δεν κατάφερε να πάρει προβάδισμα παραμονής επί της Χαϊντενχάιμ και έμεινε στο 0-0. Ήταν ανώτερη αλλά δεν βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα και τώρα πρέπει να κάνει τη δουλειά εκτός έδρας.

Η Βέρντερ Βρέμης γλίτωσε στο… παρά ένα τον υποβιβασμό στην δεύτερη κατηγορία, αλλά θα πρέπει να ιδρώσει πολύ για να λυγίσει την μαχητική Χάιντενχαϊμ η οποία, στον πρώτο αγώνα μπαράζ των δύο ομάδων, πήρε δικαίως το 0-0 μέσα στην Βρέμη.

Οι γηπεδούχοι είχαν 75% κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο, αλλά οι φιλοξενούμενοι κέρδιζαν τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες και είχαν περισσότερα σουτ προς την αντίπαλη εστία.

Η (εκατέρωθεν συντηρητική) εικόνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο μέρος, με την Χάιντενχαϊμ να χάνει την πιο σημαντική ευκαιρία στις καθυστερήσεις με τον Γιόνας Φέρενμπαχ και αφού στο 87′ η Βέρντερ είχε μείνει με δέκα λόγω αποβολής του αρχηγού Νίκλας Μοϊσάντερ, ο οποίος θα χάσει την ρεβάνς της Δευτέρας (06/07, 21:30).

Σε ένα ματς όπου η Βέρντερ θα επιχειρήσει να αποφύγει τον πρώτο υποβιβασμό ύστερα από σαράντα ολόκληρα χρόνια και η Χάιντενχαϊμ θα κυνηγήσει την παρθενική της άνοδο στην Bundesliga, σε… 173 χρόνια ιστορίας. Ως σύλλογος, βεβαίως, όχι ως ποδοσφαιρική ομάδα, αφού το ποδόσφαιρο δεν είχε ανακαλυφθεί ακόμα το 1846!