Η Μάντσεστερ Σίτι θα παραταχθεί με παίκτες από την ακαδημία της για τον αγώνα του League Cup της Πέμπτης με τη Μπόρνμουθ, όπως τόνισε ο Πεπ Γκουαρδιόλα, σημειώνοντας ότι δεν διαθέτει το μέγεθος της ομάδας για να αγωνιστεί σε δύο διοργανώσεις σε αυτό το στάδιο της σεζόν.

Η καθυστερημένη έναρξη της σεζόν, σημαίνει ότι ο τρίτος γύρος του League Cup, του οποίου η Σίτι είναι κάτοχος, έρχεται τρεις ημέρες μετά τη χθεσινή νίκη (1-3) απέναντι στη Γουλβς για το πρωτάθλημα..

«Ενάντια στη Μπόρνμουθ θα παίξουμε με τους περισσότερους παίκτες να προέρχονται από την ακαδημία και θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε ενέργεια για την Premier League. Με την έλλειψη προετοιμασίας και επτά παίκτες εκτός, πρέπει να κρατήσουμε τους παίκτες που έπαιξαν σήμερα (σ.σ. χθες) όσο πιο φρέσκους γίνεται», είπε ο Ισπανός προπονητής και συμπλήρωσε:

«Κερδίσαμε το League Cup τρεις φορές στη σειρά και θα θέλαμε να συνεχίσουμε, αλλά δεν έχουμε τους παίκτες, αυτήν την περίοδο, να παίζουμε κάθε τρεις μέρες. Η περίοδος στην οποία βρισκόμαστε και η κατάσταση που είχαμε αυτές τις δύο τελευταίες εβδομάδες δεν είναι εύκολη. Περίμενα ότι σε μερικές στιγμές θα υποφέρουμε, αλλά γενικά ελέγξαμε το παιχνίδι».