Ο Σαμίρ Αμπάσοφ μίλησε ενόψει Ολυμπιακού και στάθηκε στον κακό αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, ο οποίος θα επηρεάσει και τις δύο ομάδες.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο προπονητής της Νέφτσι, Σαμίρ Αμπάσοφ, στη συνέντευξη Τύπου πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό:

Για τη ρεβάνς: «Από το πρώτο παιχνίδι ξέραμε ποιος είναι ο αντίπαλός μας. Ξέρουμε τη δύναμη του αντιπάλου μας. Είναι μία πολύ καλή ομάδα ο Ολυμπιακός. Όμως νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Βλέπω εδώ τους οπαδούς μας ότι μας υποστηρίζουν πολύ και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κάνουμε το καλύτερο δώρο για αυτούς. Βεβαίως, έχουμε κάποια προβλήματα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο».

Για την ενδεκάδα της ομάδας του: «Είναι δύσκολο να πούμε για την τακτική της ομάδας, γιατί έχουμε δυσάρεστα πράγματα και έως την τελευταία στιγμή, δεν είμαστε σίγουροι για μερικούς μας παίκτες, αν θα μπορέσουν να αγωνιστούν. Δεν έχουμε πολλούς παίκτες για να κάνουμε τις καλύτερες επιλογές. Μέχρι την τελευταία στιγμή θα σκεφτούμε για να οργανώσουμε το παιχνίδι μας».

Για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου: «Η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου όπως είπαμε δεν είναι πολύ καλή. Εμείς μιλήσαμε με τους αρμόδιους ανθρώπους αν θα γίνει κάτι για να καλυτερεύσουν οι συνθήκες για το τερέν, αλλά μας εξήγησαν ότι δεν εξαρτάται από αυτούς. Κι αυτό, γιατί το τελευταίο χρονικό διάστημα το γήπεδο χρησιμοποιήθηκε πολύ. Ήρθε εδώ η ομάδα της Τουρκίας για προπόνηση για το Γιούρο. Κι επίσης κάνει πολύ ζέστη και δεν βοηθάει».

Για την παρουσία του κόσμου: «Πάντα η υποστήριξή τους είναι μεγάλη και πάντοτε το δείχνουν. Αυτό έχει μία καλή επιρροή για την ψυχολογική προετοιμασία των ποδοσφαιριστών».

Για το ενδεχόμενο παράτασης και πέναλτι: «Η ομάδα μας είναι έτοιμη για τα πάντα».

Για τις απουσίες: «Και σήμερα που έχουμε την προπόνηση, μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε. Αλλά αυτή τη στιγμή εκτός από τους Τσέλικ και Αλασγκάροφ δεν υπάρχουν άλλοι παίκτες».

Για τον αγωνιστικό χώρο και το αν υπήρξε συζήτηση για να αλλάξει έδρα το ματς: «Όταν έπαιξε πέρσι η ομάδα με την Γαλατασαράι εγώ δεν ήμουν εδώ. Απλώς έτσι το αποφασίσαμε να παίξουμε αυτό το ματς στη φυσική μας έδρα. Η κατάσταση πάντως θα είναι ίδια με το τερέν, τόσο για εμάς, όσο και για τον Ολυμπιακό».

Για την τελευταία προπόνηση του Ολυμπιακού που δεν έγινε στο Μπακού: «Αυτό είναι απόφαση του Ολυμπιακού και εμείς το σεβόμαστε. Έτσι το ήθελε ο προπονητής του Ολυμπιακού. Αυτό θα μπορούσαμε να κάνουμε και εμείς στο μέλλον. Δεν ασχολούμαστε εμείς με τέτοια πράγματα. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε το παιχνίδι που κάναμε και στην Ελλάδα και να κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε τον στόχο μας».