Η αποκάλυψη του Αθανασιάδη για όσα πέρασαν από το μυαλό του μετά το σουτ του Μόντριτς που χτύπησε στο κεφάλι του, η ξενομανία των ελληνικών ομάδων και η τοποθέτηση του Κολοβού για τον… γάτο προπονητή του.

Οι δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές της Σερίφ, Γιώργος Αθανασιάδης και Δημήτρης Κολοβός, συζήτησαν με τους εκπροσώπους τους, Πασχάλη Τουντούρη και Μιχάλη Σηφάκη, σε instagram live, λίγες ώρες μετά το φοβερό 1-2 σε βάρος της Ρεάλ. Ο γκολκίπερ της ομάδας της Μολδαβίας μίλησε για το τετ α τετ με τον Τιμπό Κουρτουά, αλλά και για όσα πέρασαν από το μυαλό του μετά το σουτ του Μόντριτς που χτύπησε στο κεφάλι του.

Η τοποθέτηση του Αθανασιάδη…

Για τον προπονητή της ομάδας του:

«Ο προπονητής διαβάζει καλά τα παιχνίδια. Με τη Σαχτάρ ήμασταν διαφορετικά στημένοι. Είναι πολύ καλός και πολύ έξυπνος. Μας δίνει το ελεύθερο να παίξουμε από πίσω. Ο προπονητής σε απελευθερώνει, σου δείχνει εμπιστοσύνη. Κάθε φορά που με βλέπει με σταυρώνει. Πήγε να πάθει εγκεφαλικό όταν χτύπησα».

Για τη Ρεάλ:

«Η Ρεάλ στεκόταν ψηλά, αλλά το πρέσινγκ τους δεν ήταν τόσο πιεστικό».

Για τη Σερίφ και την πόλη (Τιρασπόλ):

«Έχουμε φοβερές εγκαταστάσεις, έχουν 13 γήπεδα για προπονήσεις, τρία για επίσημα ματς. Είναι μια πόλη με ωραία πάρκα για να περπατήσεις. Έχει 4-5 καλά εστιατόρια, 2-3 καλά γυμναστήρια. Ηρεμία, οικογενειακή κατάσταση και ποδόσφαιρο».

Για την πρώτη του «μάχη» εναντίον του Κολοβού:

«Ήμουν στον Πανθρακικό. “Μικρέ ετοιμάσου θα σε βάλω”, μου λέει ο Παντελίδης. Παίζαμε με τον Πανιώνιο. Φεύγει στην κόντρα ο Δημήτρης, βγήκα εκτός περιοχής, έκανα τάκλιν και αποβλήθηκα».

Για την κατάσταση στην Ελλάδα:

«Στην Ελλάδα όταν χάνεις 1-2 παιχνίδια, αρχίζει η γκρίνια, λένε να αλλάξουμε προπονητή. Ο προπονητής εδώ μας λέει να χαμογελάμε στο γήπεδο».

Για τη στιχομυθία με τον Κουρτουά:

«Πάμε στα αποδυτήρια. Του λέω να μου δώσει τη φανέλα σου. Μου λέει “οκ, αλλά θέλω κι εγώ τη δική σου”».

Για την κατάσταση στο γκρουπ:

«Η Σαχτάρ και η Ρεάλ μας υποτίμησαν λίγο. Η Ίντερ θα κάνει τώρα ανάλυση και δεν θα μας υποτιμήσει».

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται:

«Ήμουν καλά και είμαι καλά. Έχω ψυχολογία και διάθεση».

Για τα λεπτά μετά το χτύπημα στο κεφάλι από το σουτ του Μόντριτς:

«Άνοιξα τα μάτια μου και γύριζε όλο το στάδιο. Λέω από μέσα μου: “Η γυναίκα είναι έτοιμη να γεννήσει. Δείξε ότι είσαι οκ για να μη σπάσουν τα νερά και συνέχισε”».