Μετά τα αποτελέσματα της Πέμπτης, η Ιταλία και η Γερμανία οριστικοποίησαν από μία επιπλέον θέση στο επόμενο Champions League.

Η οριστικοποίηση των τριών ευρωπαϊκών τελικών ξεκαθάρισε και την κατάσταση στην φετινή βαθμολογία χωρών της UEFA, που ως γνωστόν κάθε χρόνο δίνει δύο επιπλέον εισιτήρια στο League stage του επόμενου Champions League.

Η Ιταλία και η Γερμανία κράτησαν την διαφορά που είχαν αποκτήσει από την Αγγλία και χάρη στην φετινή απόδοση των συλλόγων τους, βγάζουν και 5ο εκπρόσωπο μέσω του πρωταθλήματος στο επόμενο Champions League.

ADVERTISING

Αυτή την στιγμή, σύμφωνα με τις σημερινές βαθμολογίες, τα επιπλέον εισιτήρια θα έπαιρναν η Μπορούσια Ντόρτμουντ και η Αταλάντα. Επειδή όμως και οι δύο παίζουν σε ευρωπαϊκό τελικό και έχουν την ευκαιρία να εξασφαλίσουν μέσω κάποιας κατάστασης ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, μπορούν να δημιουργηθούν πάρα πολλά σενάρια που μπορούν να ευνοήσουν άλλες ομάδες.

Η Ελλάδα ισοβαθμεί αυτή τη στιγμή στην 10η θέση με την Πορτογαλία στους 11.000 βαθμούς και θα την προσπεράσει, αν ο Ολυμπιακός πάρει έστω την ισοπαλία στον τελικό του Conference League.