Οι μεγάλες ομάδες της UEFA πρότειναν να διεξαχθούν παιχνίδια και εκτός Ευρώπης, με τις Κίνα, ΗΠΑ και Μέση Ανατολή να έχουν το προβάδισμα.

Οι κορυφαίοι σύλλογοι της UEFA εξετάζουν σύμφωνα με το Athletic την ιδέα να γίνονται κάποιοι από τους αγώνες του Champions League και εκτός των συνόρων της Ευρώπης, με τις ΗΠΑ, Κίνα και Μέση Ανατολή να θεωρούνται πιθανοί προορισμοί.

Αυτή την εβδομάδα, η εκτελεστική επιτροπή της UEFA συνεδριάζει στο Χβαρ της Κροατίας, πριν από τη γενική συνέλευση της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας. Τα συνέδρια αυτά είναι ένας τρόπος για τους συλλόγους και τα στελέχη να ερευνήσουν τρόπους ανάπτυξης του ποδοσφαίρου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα στόχος είναι τα καλύτερα παιχνίδια του Champions League να πραγματοποιούνται εκτός Ευρώπης, με την ιδέα να αφορά αρχικά σε αγώνες των ομίλων.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, επίσης πρόεδρος της ECA και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA, βρίσκεται ανάμεσα στους ένθερμους υποστηρικτές της πρότασης.