Μετά από ολιγοήμερες διακοπές στην Πορτογαλία, ο Αμπέλ Φερέιρα επέστρεψε στη Βραζιλία για να ξεκινήσει την προετοιμασία για τη νέα σεζόν με την Παλμέιρας.

Αμά τη αφίξει του στη Νότα Αμερική, ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε σε βραζιλιάνικα μέσα, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς απέκλεισε με τον ΠΑΟΚ τη Μπενφίκα.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Πριν από την κλήρωση ήθελα να μας τύχει η Μπενφίκα. Κι αυτό διότι θεωρούσα ότι θα τους πετυχαίναμε στην αρχή της εξέλιξής τους. Ακόμη θα μάθαιναν και θα τους “σκοτώναμε” στην έδρα μας διότι ήμασταν μπροστά από άποψη προετοιμασίας. Πιο έτοιμοι. Αν ήταν δύο παιχνίδια, θέλω να είμαι ειλικρινής, η Μπενφίκα θα προκρινόταν. Αλλά με ένα παιχνίδι κι αυτό στην Ελλάδα, ήξερα ότι έχουμε πιθανότητες.

Ήδη είχαν έναν χρόνο δουλειάς πίσω μου, η ομάδα είχε ομοιογένεια, οπότε ήδη είχαμε ένα πλεονέκτημα. Αν ανέλυες το παιχνίδι σε ατομικό επίπεδο, θα έπρεπε να χάσουμε εύκολα, αλλά συλλογικά, ως ομάδα, ήμασταν καλύτεροι. Είχαμε όλες τις συνθήκες υπέρ μας για να προκριθούμε και η νίκη είχε τεράστιο αντίκτυπο. Αποκλείσαμε άξια την Μπενφίκα άξια και νομίζω ότι έχω νικήσει τον Ζόρζε Ζέσους περισσότερες φορές από ό,τι με έχει κερδίσει εκείνος»