Ο τεχνικός της Μπάγερν, Χάνσι Φλικ χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό ως συμπαγή ομάδα με δυνατό σημείο του το παιχνίδι από τα άκρα, ενώ τόνισε πως θέλει να δει το σύνολο του να κυριαρχεί στο αγωνιστικό χώρο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χάνσι Φλικ στη συνέντευξη Τύπου ενόψει Ολυμπιακού:

Για το τι σκοπεύει να αλλάξει: «Δεν ζω στο παρελθόν ή το μέλλον. Αυτό που μετρά είναι το παρόν. Πρέπει να εστιάσουμε στα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας. Τα γκολ που έχουμε δεχτεί στα τελευταία παιχνίδια δεν αρμόζουν στην Μπάγερν. Είναι θέμα συμπεριφοράς. Ίσως αλλάξουμε κάποια πράγματα, ίσως θέσουμε άλλες προτεραιότητες σε επίπεδο τακτικής. Το θέμα είναι η ομάδα να έχει την κυριαρχία, με ή χωρίς την μπάλα. Θέλω η ομάδα να αμύνεται σωστά και να δείχνει τις αρετές της με την μπάλα στα πόδια. Κι όταν την χάνει, να ανακτά την κατοχή. Έχουμε ένα εξαιρετικό υλικό, κάναμε μια πολύ καλή προπόνηση, η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και ανυπομονώ για τον αγώνα της Τετάρτης».

Για το πώς θα παρατάξει την Μπάγερν: «Μιλάω με την ομάδα και με τους συνεργάτες μου. Δεν είναι υπόθεση ενός, έχω καλούς συνεργάτες δίπλα μου, αλλά η ευθύνη ανήκει σε μένα. Εγώ θα πάρω τις αποφάσεις, αλλά θέλω να εμπλέκονται όλοι στην διαδικασία. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως θα παίξουν ο Μαρτίνεθ και ο Μίλερ. Δεν θα αποκαλύψω άλλους».

Για τον Ολυμπιακό: «Έδειξαν και στο πρώτο ματς πως είναι καλοί αμυντικά. Είναι μια συμπαγής ομάδα, με καλό παιχνίδι από τα άκρα. Μπορούν να μεταφέρουν καλά το παιχνίδι από την άμυνα στην επίθεση και το αντίστροφο και είναι καλοί στις αντεπιθέσεις. Έχουν 2-3 πολύ καλούς σε ατομικό επίπεδο παίκτες. Το νούμερο 8 (Γκιγέρμε) έχει ξεχωρίσει στα περισσότερα παιχνίδια».

Για το πώς ενημερώθηκε για την προαγωγή του σε πρώτο προπονητή: «Ήμουν σε ένα εστιατόριο όταν με πήραν τηλέφωνο και με ρώτησαν αν θέλω να αναλάβω. Δεν ήταν εύκολο, γιατί γνωρίζω και εκτιμώ τον Νίκο και τον Ρόμπερτ Κόβατς».​​​​​​​

Από την πλευρά των παικτών, ο Τζόσουα Κίμιχ που έδωσε το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου μίλησε:

Για την απομάκρυνση Κόβατς: «Δεν ήταν εύκολο και για μας. Μια απόλυση προπονητή είναι αποτυχία και για τους παίκτες. Σημαίνει πως κι εμείς πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να βελτιωθούμε. Η βασική ευθύνη ανήκει πλέον σε μας, τους παίκτες. Δεν υπάρχει άλλοθι ή δικαιολογία για κανέναν πια. Η δικαιολογία του προπονητή δεν υπάρχει πλέον και πρέπει να κερδίσουμε. Όπως και να έχει, θα πρέπει να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό, δεν υπάρχουν δικαιολογίες»

Για τα αμυντικά προβλήματα: «Έχουμε τραυματίες και τιμωρημένους. Τα προβλήματα υπήρχαν πάντα και δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα. Θα πρέπει όμως να αρχίσουμε να το κάνουμε, να αμυνόμαστε καλύτερα και να μην χρειάζεται να βάζουμε τρία γκολ σε κάθε ματς για να κερδίζουμε»

Για τον Χάνσι Φλικ: «Δεν το ξέρω αυτό. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να κερδίσουμε τα δύο αυτά ματς, με Ολυμπιακό και Ντόρτμουντ, με εκείνον στον πάγκο. Μετά θα δούμε τι θα αποφασίσουν οι αρμόδιοι».