Ο Πεπ Γκουαρντιόλα σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο επίπεδο δυσκολίας που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο Champions League.

«Κάθε σεζόν γίνεται όλο και πιο δύσκολο να προκριθείς στους «16» του Champions League. Υπάρχουν πάντα πιο δυνατοί αντίπαλοι και παίκτες. Έχουμε την ευκαιρία να προκριθούμε, αν το κάναμε θα ήταν καλό για τον σύλλογο και για τους παίκτες. Θα προσπαθήσουμε», είπε ο Καταλανός προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι.

«Ο Ποτσετίνο είναι ένας εξαιρετικός προπονητής, κάθε χρόνο οι προπονητές βελτιώνονται, πάντα μαθαίνουν πολλά. Όλοι γνωρίζουν τα προσόντα της Παρί. Θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι από αυτό με την Έβερτον, θεωρώ πως θα είναι πολύ δύσκολο να την αντιμετωπίσουμε.

Μερικές φορές όταν ο Μέσι έχει την μπάλα, δεν ξέρεις τι να κάνεις. Αυτός, ο Νεϊμάρ και ο Μπαπέ θα μπορούσαν να είναι τα αστέρια σε όλες τις ομάδες στον κόσμο, αλλά όλοι παίζουν στην ίδια ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Μέσι εξακολουθεί να παίζει στο υψηλότερο επίπεδο», πρόσθεσε, ενώ απαντώντας στο δίλημμα Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, είπε:

«Αυτό που έκαναν αυτά τα δύο παιδιά θα είναι σχεδόν αδύνατο να το μιμηθεί κάποιος, ίσως θα το δούμε αλλά δεν νομίζω ότι θα συμβεί. Είναι μοναδικό. Θα είναι πολύ δύσκολο να βρεις δύο παίκτες όπως ο Κριστιάνο και ο Μέσι, ειδικά για αυτά που έχουν κάνει».