Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται πάντα κρύο. Και απόψε ήταν η σειρά της Ντόρτμουντ να το γευτεί με τον χειρότερο τρόπο. Ο Τσίρο Ιμόμπιλε πήρε εκδίκηση από την πρώην ομάδα του και με εκπληκτική εμφάνιση οδήγησε την Λάτσιο στο δίκαιο 3-1 επί της Μπορούσια.

Όταν η τριάδα της άμυνας σου έχει μέσα έναν πλάγιο μπακ (Πίστσεκ) και έναν αμυντικό μέσο (Ντιλέινι) και κάτω από τα δοκάρια σου κάθεται ένας ανεπαρκής για αυτό το επίπεδο τερματοφύλακας (Χιτς), τότε πηγαίνεις σαν πρόβατο επί σφαγής.

Ειδικά, αν βρεις απέναντι σου βρεις μία σοβαρή, πεινασμένη, μεθοδική ομάδα, όπως η Λάτσιο. Οι Ρωμαίοι βρήκαν τους Γερμανούς μπόσικους και δεν τους χαρίστηκαν, αφού το 3-1 βάζει υποθήκη πρόκρισης για την επόμενη φάση.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Τσίρο Ιμόμπιλε, ο οποίος τα είχε φυλαγμένα στην ομάδα που δεν του έδωσε τον κατάλληλο χρόνο για να δείξει την αξία του.

Από το 6ο λεπτό ο πρώτος σκόρερ της περσινής Serie Α, άνοιξε το σκορ, τιμωρώντας το αφελές passing game των Γερμανών που από το πρώτο τέταρτο κάλλιστα θα μπορούσαν να χάνουν με 3-0 αφού ήταν πελαγωμένοι στο γήπεδο.

Η κεφαλιά του Λουίζ Φελίπε στο πρώτο δοκάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ έφερε από νωρίς το 2-0, με την Ντόρτμουντ να χάνει ένα ολόκληρο ημίχρονο μέχρι να βρει τα πατήματα της.

Ο συνήθης ύποπτος Χάαλαντ έδωσε ελπίδες μειώνοντας σε 2-1, αλλά οι Γερμανοί δέχθηκαν το τελειωτικό χτύπημα πέντε λεπτά αργότερα, όταν ο Ιμόμπιλε διεμβόλισε την άμυνα της και έδωσε έτοιμο γκολ στον Ακπά-Ακπρό, ο οποίος έγραψε το τελικό 3-1 (76’) για την ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι.