Η Πόρτο επικράτησε της Πόρτο με 2-0 και έβαλε δύσκολα όχι μόνο στους Μασσαλούς σχετικά με την 3η θέση, αλλά και στον Ολυμπιακό για την 2η, που κυνηγάει πλέον ένα θαύμα.

Η Πόρτο πήρε αυτό που ήθελε στην Γαλλία και πλέον είναι το ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση στους «16» του Champions League, εκεί που βρίσκεται ήδη η Μάντσεστερ Σίτι.

Οι «Δράκοι» μπήκαν καλύτερα στον αγώνα, έχοντας βέβαια το κίνητρο το βαθμών απέναντι σε μία Μαρσέιγ που έχει τα δικά της προβλήματα να αντιμετωπίσει και ήθελε την νίκη για να διεκδικήσει την πρόκριση στο Europa League.

Οι Πορτογάλοι εκμεταλλεύτηκαν την υπεροχή τους και με τον Ζαιντού με «διπλή» προσπάθεια να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ στο Champions League, προηγήθηκαν με 0-1 στο 39ο λεπτό.

Η Μαρσέιγ προσπάθησε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο στο δεύτερο μέρος και η αποβολή του Γκρούτζιτς της Πόρτο στο 67ο, έδωσε το δικαίωμα στους Γάλλος να ελπίζουν. Αλλά δύο λεπτά αργότερα ήρθε η αποβολή του Μπαλέτι για να επιστρέψει η αριθμητική ισορροπία σοτν αγώνα, με την Πόρτο να κερδίσει και πέναλτι.

Ο Σέρχιο Ολιβέιρα δεν αστόχησε και έκανε το 0-2 στο 72ο λεπτό, βάζοντας γερές βάσεις για την νίκη της Πόρτο. Οι «Δράκοι» στην συνέχεια δεν δυσκολεύτηκαν να κρατήσουν το αποτέλεσμα και να φτάσουν στους 9 βαθμούς, θέλοντας ουσιαστικά έναν βαθμό για να «κλειδώσουν» και μαθηματικά την πρόκριση.