Ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, στον απόηχο των χθεσινών επεισοδίων των οπαδών της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, έδωσε την δική του οπτική για το θέμα, προτρέποντας την πρωθυπουργό να ενεργήσει με θάρρος παρόμοιο της Μάργκαρετ Θάτσερ.

Οι οπαδοί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, αν και δεν είχαν δικαίωμα εισόδου στο «Αρμάντο Μαραντόνα», παρόλα αυτά βρέθηκαν στην Νάπολη με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν σκηνές βίας, που κάνουν σήμερα τον γύρο του κόσμου.

Υπήρξε σύρραξη με την αστυνομία στο κέντρο της πόλης ενώ όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ από την Ιταλία, υποβοηθήθηκαν από τους οπαδούς της Αταλάντα.

Θέση για όλα αυτά τα δυσάρεστα που πραγματοποιήθηκαν εκτός γηπέδου, πήρε ο Πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις.

«Οι οικογένειες πρέπει να πηγαίνουν στο γήπεδο, όχι οι έμποροι ναρκωτικών. Ίσως αυτοί που φώναζαν “είμαστε η Νάπολι” να κυνηγούσαν Γερμανούς έξω από το γήπεδο ή να τσακωνόντουσαν με την αστυνομία, αλλά παρόλα αυτά το γήπεδο χθες έμοιαζε σαν ένα γήπεδο Αγγλίας», ήταν αρχικά τα λόγια του προέδρου ενώ στη συνέχεια πρότεινε τη δική του λύση βάζοντας στην κουβέντα την Θάτσερ.

Είμαι περήφανος που δείξαμε αυτή την εικόνα της Νάπολι σε όσους βλέπουν ποδόσφαιρο παγκοσμίως. Τώρα οι πολιτικοί πρέπει να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και εύχομαι η Μελόνι (πρωθυπουργός Ιταλίας) να δείξει το ίδιο θάρρος όπως η Θάτσερ».