Οι άνθρωποι της UEFA που ανέλαβαν να ερευνήσουν την υπόθεση με τις πληρωμές από την Μπαρτσελόνα στον πρώην αρχιδιαιτητή εισηγούνται τον αποκλεισμό της ομάδας από το Τσάμπιονς Λιγκ

Αυτό αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η ισπανική εφημερίδα «ABC» επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στην Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία.

Όπως σημειώνεται, οι δυο ερευνητές της UEFA, η Μίριαμ Κόλερ και ο Ζαν-Μισέλ Λέουμπα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι Καταλανοί θα πρέπει να αποκλειστούν για έναν χρόνο από τις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις.

Πρόκειται για την υπόθεση-σκάνδαλο με την Μπαρτσελόνα να έχει καταβάλει μεταξύ του 2016 και του 2018, συνολικά 1,4 εκατ. ευρώ, σε εταιρεία ιδιοκτησίας του τότε αντιπροέδρου της τεχνικής επιτροπής διαιτησίας (CTA) της ισπανικής Ομοσπονδίας, Χοσέ Μαρία Ενρίκεθ Νεγκρέιρα.

Ο καταλανικός σύλλογος κατηγορείται για το αδίκημα της «συνεχιζόμενης διαφθοράς» και τα στελέχη της απειλούνται από ένα έως τέσσερα χρόνια φυλάκισης ενώ η ομάδα μέχρι και με υποβιβασμό.

Στον αντίποδα, τὀσο η UEFA όσο και η FIFA είναι σε θέση να επιβάλλουν τιμωρίες και μάλιστα πολύ σοβαρές. H UEFA είναι σε θέση να την τιμωρήσει με αποκλεισμό από τις διοργανώσεις της και η δεύτερη με υποβιβασμό από το πρωτάθλημα.

«Δεν μπορώ να σχολιάσω ευθέως γιατί έχει συγκληθεί μια ανεξάρτητη πειθαρχική επιτροπή που επιλαμβάνεται του θέματος. Και δεύτερον, γιατί δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα ενδελεχώς. Ωστόσο, ένα πράγμα μπορώ να πω: με έχουν πληροφορήσει πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή. Στα δικά μου μάτια, δηλαδή, είναι μία από τις πιο σοβαρές υποθέσεις που έχω δει.

Η υπόθεση έχει παραγραφεί για το ισπανικό σύστημα και δεν πρόκειται να επιβληθούν ποινές. Η πειθαρχική διαδικασία συνεχίζεται από την ισπανική εισαγγελία. Για την UEFA, ωστόσο, δεν ισχύει καμία παραγραφή» είχε δηλώσει τον περασμένο Απρίλιο ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.