Ο Δημήτρης Πέλκας μίλησε για το γεγονός ότι δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από την άσπρη βούλα αλλά και για τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να το εκτελέσει στο κέντρο.

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, είχε την μεγάλη ευκαιρία να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του, μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης, αν ευστοχούσε στο πέναλτι που εκτέλεσε. Δεν τα κατάφερε καθώς η εκτέλεσή του δεν ήταν καλή και ο πορτιέρε της Κράσνονταρ, Σαφόνοφ του είπε «όχι».

Ωστόσο, λίγο αργότερα εξιλεώθηκε για το χαμένο πέναλτι ανοίγοντας το σκορ απέναντι στη Κράσνονταρ, με μια πολύ όμορφη επαφή από κοντά, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός μιλώντας σε ξένα ΜΜΕ, αναφέρθηκε στο χαμένο πέναλτι λέγοντας πως η απόφασή του να το εκτελέσει στο κέντρο ήταν μετά από μελέτη των αντιδράσεων του Σαφόνοφ.

«Είναι δύσκολο για έναν παίκτη όταν χάνει πέναλτι. Πρέπει να το ξεχάσεις αμέσως, δεν έχεις άλλη επιλογή… Στην προετοιμασία που κάναμε για το ματς, είχα δει εκτελέσεις πέναλτι και ο τερματοφύλακας της Κράσνονταρ πάντα επιλέγει γωνία και πέφτει. Αυτός ήταν ο λόγος που εκτέλεσα το πέναλτι στο κέντρο της εστίας».

Από την πλευρά του ο γκολκίπερ της Κράσνονταρ τόνισε πως… στάθηκε τυχερός καθώς άργησε να πάρει κάποια απόφαση για την γωνία που θα πέσει: «Ήμουν τυχερός που το απέκρουσα. Ετοιμαζόμουν να πηδήξω στη γωνία, αλλά έπεσα αργά και κατάφερα να αντιδράσω στο χτύπημα που έγινε στο κέντρο».