Υπέρ της επιβολής σκληρών ποινών στις ομάδες που παραβιάζουν το Financial Fair Play τάσσεται ο πρώην πρόεδρος της Μπάγερν, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε.

Μιλώντας στην κυριακάτικη «Welt» ο Ρουμενίγκε αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα αναθεώρησης των κανονισμών του FFP της UEFA μιλώντας ονομαστικά για τις Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι. «Εάν ένας σύλλογος παραβιάζει τους κανόνες, δεν πρέπει να είναι σε μια γκρίζα ζώνη, αλλά πρέπει να γνωρίζει ακριβώς τι να περιμένει, συμπεριλαμβανομένης της αποβολής από το Champions League», τόνισε ο Ρουμενίγκε.

«Χρειαζόμαστε ένα οικονομικό Fair Play που εφαρμόζεται αυστηρά και με συνέπεια και περιλαμβάνει μια συγκεκριμένη λίστα κυρώσεων», επέμεινε.

Και αυτά τη στιγμή που έχει πέσει στο τραπέζι η ιδέα της επιβολής φόρου πολυτελείας, όπως συμβαίνει στο ΝΒΑ. «Οι κανόνες μας θα πρέπει να εστιάζουν περισσότερο στο παρόν και στο μέλλον, αντί να κοιτάμε το παρελθόν», αναφέρει η UEFA.
ρουμενιγκε

«Ο κανόνας ισορροπίας σχεδιάστηκε για να αντιμετωπίσει τις υπερβολικές δαπάνες, αλλά σήμερα οι προκλήσεις είναι διαφορετικές και η κρίση επιταχύνει τις τάσεις που είχαν αρχίσει να εμφανίζονται τα τελευταία χρόνια»

Ο Ρουμενίγκε παραδέχεται ότι το έργο είναι περίπλοκο και υπενθυμίζει ότι ήδη από το 2011 UEFA και ECA ζητούσαν βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη δημιουργία ενός μηχανισμού που θα ίσχυε σε όλες τις χώρες.