Ο Ολυμπιακός είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης καθώς οι Νέοι κατέκτησαν το UEFA Youth League νικώντας τη Μίλαν στον μεγάλο τελικό.

Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος μίλησε για αυτή την επιτυχία, αναφέροντας το πόσο ταλέντο υπάρχει αλλά και τη δουλειά που έχει γίνει.

Αναλυτικά: «Πρωταθλητές Ευρώπης, δύο λέξεις, δεν ξέρω αν μπορούμε να κατανοήσουμε, ακριβώς τι έχουμε κάνει. Αυτή τη στιγμή είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης. είμαστε 10 εκατ. Έλληνες. Μόνο 20 μπορούν να το πουν ότι είναι πρωταθλητές Ευρώπης, τα παιδιά του 2004. Σε συλλογικό επίπεδο είμαστε εμείς. Είναι εκπληκτικό επίτευγμα. Είμαστε δίκαια πρωταθλητές Ευρώπης και αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμένα. Αποδείξαμε ότι υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο, υπάρχει μεθοδική δουλειά. Ανήκουμε σε αυτό το επίπεδο και πρέπει όλοι να πιστέψουμε σε αυτό. Θεωρώ ότι έχουν να δώσουν πάρα πολλά τα νέα παιδιά, αλλά και οι νέοι άνθρωποι στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ας είναι αυτό η απαρχή για να πιστέψουν περισσότερο οι Ελληνες στους Έλληνες».

Για το πού το αφιερώνει: «Αρχικά στα παιδιά, ένα εκπληκτικό γκρουπ, μία ομάδα με δυνατό χαρακτήρα, είμαστε πολύ δεμένοι και αυτό φαίνεται. Στον οργανισμό, στον πρόεδρο, έχει επενδύσει χρόνο, χρήμα, εμείς που το ζούμε καθημερινά μπορούμε να το αντιληφθούμε. Στους φιλάθλους του Ολυμπιακού, αλλά και γενικότερα σε όλης της Ελλάδας και φυσικά στην οικογένειά μου, έχουμε κάνει τεράστιες θυσίες, για να είμαι αυτή τη στιγμή εγώ εδώ, τους αγαπάω πάρα πολύ».

Για το τι είπε στο ημίχρονο: «Υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλάνο, ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε στον αγωνιστικό χώρο. Μετά μένουν 45 λεπτά και τίποτα άλλο. Και αυτό είναι μαγεία. Υπάρχουν 45 λεπτά και μετά δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω. Και απο τη στιγμή που το αξίζουμε, δείχνουμε ότι είμαστε καλύτεροι, πρέπει να γυρίσουμε με το τρόπαιο».

Για το τρίτο γκολ: «Ήταν εκπληκτικό, ήταν το κερασάκι σε μία παράσταση, που μπορούσε κάποιος να δει πολλά τακτικά ζητούμενα. Ήμασταν εξαιρετικοί και στις τέσσερις φάσεις του παιχνιδιού. Μία ομάδα που πέραν του χαρακτήρα και της προσωπικότητας γνωρίζει τι πρέπει να κάνει στον αγωνιστικό χώρο. Μπορεί να είμαι μπροστά, όμως υπάρχουν πολλά άτομα που είναι πίσω από εμένα. Αξίζουν τεράστια συγχαρητήρια σε όλο το σταφ. Είναι μία δικαιώση για όλους, το πιστεύαμε πάρα πολύ. Μετά το παιχνίδι στη Λέτσε είπα ότι μπορούμε να πάμε πολύ μακριά. Μπορεί να έβλεπα σε αυτό το γκρουπ κάτι που δεν ήταν ορατό, αλλά η πίστη, η αυτοπεποίθηση και ο χαρακτήρας ήταν εκεί και αυτό νομίζω ήταν μας οδήγησε ως εδώ».

Για το αν θα ανέβει στην ανδρική ομάδα κάποιο από τα παιδιά και την Εθνική: «Η ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού έχει βρει τον δρόμο της. Είμαστε η μοναδική ομάδα που είμαστε σε έναν ημιτελικό Ευρώπης και μιας και είμαι μέλος και της πρώτης ομάδας, πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε και σε δεύτερο τελικό Ευρώπης στην ίδια χρονιά. Για την Εθνική δεν είμαι ο αρμόδιος, αλλά σίγουρα υπάρχει μία γενιά που αξίζει να βρεθεί στο Euro».