Υπαρκτό είναι το ενδεχόμενο να βλέπουμε τους αγώνες του Champions League τα Σαββατοκύριακα και όχι τις καθημερινές, όπως ισχύει τώρα.

Η UEFA αλλάζει και σε συνεργασία με την ECA κάνουν τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ακόμα πιο ελκυστικές. Ο Αντρέα Ανιέλι ως πρόεδρος της ECA και ο Αλεξάντερ Σέφεριν ως πρόεδρος της UEFA συζητάνε για εντυπωσιακές αλλαγές σε Champions League και εθνικά πρωταθλήματα. Mετά τη Gazzetta dello Sport, τώρα και η SportBild αναφέρει: «Το Champions League μπορεί να γίνεται τα Σαββατοκύριακα και τα εθνικά πρωταθλήματα μεσοβδόμαδα!

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, Σέφεριν και Ανιέλι είναι σε συνεχείς συζητήσεις για το πώς θα αλλάξει το Champions League, με τα μεγάλα κλαμπ να παίρνουν όσο περισσότερα μπορούν, προκειμένου να αφήσουν στην άκρη κάθε… σκέψη για Super League.

Οι σοβαρές σκέψεις αφορούν:

Οι αναμετρήσεις του Champions League να γίνονται Σαββατοκύριακο, επειδή θα απευθύνονται σε πολύ περισσότερο κόσμο, με τα πρωταθλήματα να μετατίθενται μεσοβδόμαδα.

Το Champions League θα είναι κανονικά με 32 ομάδες, αλλά με 4 ομίλους των 8 ομάδων και όχι, όπως συμβαίνει τώρα, με 8 ομίλους των 4 ομάδων. Ο λόγος της αλλαγής; Περισσότερα ματς ομίλου, περισσότερα έσοδα. Παράλληλα, οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στα εθνικά πρωταθλήματα θα μειωθούν!