Ο Μάρτιν Χιντερέγκερ αποφάσισε πως δεν θέλει να συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα στα μόλις 29 του έτη και έτσι κρεμάει τα παπούτσια του. Θυμίζουμε πως ο αυστριακός αμυντικός της Άιντραχτ Φρανκφούρτης κατέκτησε με τον γερμανικό σύλλογο το Εuropa League.

Ο λόγος για τον Αυστριακό αμυντικό, Μάρτιν Χιντερέγκερ που με την απόφασή του αυτή αιφνιδίασε το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. «Από το περασμένο φθινόπρωο είχα σκεφτεί να σταματήσω στο τέλος της σεζόν. Ήταν μια πολύ περίεργη και δύσκολη περίοδος για τον αθλητισμό. Η απόδοσή μου περνούσε μεγάλες διακυμάνσεις. Οι επιτυχίες δεν ήταν τόσο έντονες, δεν το χαιρόμουν όσο θα έπρεπε, ενώ, οι κακές στιγμές είχαν πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο», υποστήριξε ο ποδοσφαιριστής που είχε άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο.

Τι τον οδήγησε σ’ αυτή την απόφαση; Λέγεται και γράφεται πως επηρεάστηκε πολύ απ’ όσα ακολούθησαν όταν έγινε γνωστή η επαγγελματική του σχέση με πολιτικό ακροδεξιών πεποιθήσεων. Κατηγορήθηκε ότι στηρίζει τους νεοναζιστές και αυτό δέχθηκε σκληρή κριτική, ενώ βρέθηκε ουκ ολίγες φορές στην πυρά.

Η καριέρα του

Ο Αυστριακός αμυντικός έκανε τα πρώτα του βήματα στη SGA Sirnitz Youth της πατρίδας του, έπειτα μεταπήδησε στα τμήματα υποδομής της Ζάλτσμπουργκ το 2006 και τέσσερα χρόνια αργότερα κατάφερε να παίξει στην πρώτη ομάδα.

Έμεινε μέχρι το 2016 στους «ταύρους», παραχωρήθηκε για λίγους μήνες δανεικός στην Γκλάντμπαχ και εν τέλει πωλήθηκε στην Άουγκσμπουργκ. Στην Άιντραχτ βρισκόταν από το 2019 και είχε ακόμα ενεργό συμφωνητικό μέχρι και το 2024.