Η Κουόπιο ολοκλήρωσε την μεγάλη έκπληξη αφού επικράτησε με 2-3 της Βόρσκλα Πολτάβα στην Ουκρανία και πήρε την πρόκριση στον 3ο προκριματικό του Conference League όπου θα αντιμετωπίσει τον Άρη ή την Αστάνα.

Στην Φινλανδία θα ταξιδέψει ο Άρης σε περίπτωση που κάνει την μεγάλη ανατροπή και προκριθεί επί της Αστάνα. Η Κουόπιο παρότι ταξίδεψε στην Ουκρανία με λίγες ελπίδες μετά το 1-1 του πρώτου ματς στην Φινλανδία, εντούτοις κατάφερε και πήρε την πρόκριση σε έναν επαναληπτικό θρίλερ που κρίθηκε στην παράταση!

Η Βόρσκλα πήρε δύο φορές το προβάδισμα στην επανάληψη με τους Τιλ (48’) και Σκίλαρ (55’), όμως οι Φινλανδοί αποδείχθηκαν πολύ σκληρά καρύδια. Ισοφάρισαν άμεσα με τον Σέμπαν (49’) και έστειλαν τον επαναληπτικό στην παράταση χάρη σε γκολ του Νίσιλα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων!

Εκεί, αποδείχθηκε ότι είχαν πολύ περισσότερες δυνάμεις. Η αποβολή του Κουσνιρένκο (95’) άλλαξε τις αριθμητικές ισορροπίες και η Κουόπιο το εκμεταλλεύτηκε αφού με γκολ του Ούντοχ στο 111’ έκανε το 2-3 και πήρε την νίκη και μαζί το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Conference League, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Άρης – Αστάνα.