Ο Ζοζέ Μουρίνιο με αφορμή τον αγώνα της Ρόμα με την Ελσίνκι στο Europa League, μίλησε για την σημασία του αγώνα και την νίκη που θέλουν οι Ρωμαίοι για να συνεχίσουν να παίζουν στον συγκεκριμένο θεσμό. Τόνισε επίσης την δυσκολία του να παίζεις σε συνθετικό χλοοτάπητα και χαρακτήρισε αυτή την συνθήκη παιχνιδιού, σαν άλλο άθλημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή της Ρόμα:
«Χρειαζόμαστε τη νίκη και δεν θα είναι εύκολο να την πάρουμε. Δεν έχουμε έρθει εδώ για διακοπές. Έδωσα τα συγχαρητήριά μου στον προπονητή του στη Ρώμη και του είπα πως είχε μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα. Το ποδόσφαιρο στη Φινλανδία έχει εξελιχθεί, στο παρελθόν είχαν καλούς ποδοσφαιριστές, πλέον έχουν και πολύ καλές ομάδες. Θέλουμε να συνεχίσουμε στη διοργάνωση. Δεν θέλουμε να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας στο Conference, θέλουμε να συνεχίσουμε στο Europa».
Για τον συνθετικό χλοοτάπητα που έχει το γήπεδο της Ελσίνκι: «Δεν θέλω να κλαίγομαι για αυτό, αυτό δεν θα μας βοηθήσει. Πρέπει να παίξουμε σε αυτές τις συνθήκες. Συνεχίζω να υποστηρίζω πως δεν μιλάμε για ποδόσφαιρο, αλλά για άλλο άθλημα όταν υπάρχει συνθετικός χλοοτάπητας, οπότε όσοι το έχουν συνηθίσει, έχουν το πλεονέκτημα. Παίξαμε δύο παιχνίδια σε συνθετικό χλοοτάπητα πέρσι και χάσαμε και στα δύο, μάλιστα στο ένα διασυρθήκαμε από την Μπόντο/Γκλιμτ. Δείξαμε σε όλους την αλήθεια λίγο αργότερα στο «Ολίμπικο». Αύριο δεν θα έχουμε δεύτερη ευκαιρία, αφού αν χάσουμε αποκλειόμαστε».