Η ΑΕΚ ετοιμάζεται την ευρωπαϊκή της περιπέτεια στο Conference League, που ξεκινά από την κλήρωση του 2ου προκριματικού στις 19/6.

Για τη νέα σεζόν ετοιμάζεται η ΑΕΚ, με το ταξίδι να ξεκινά από τον 2ο προκριματικό γύρο του Conference League στις 25 Ιουλίου. Η τρίτη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση είναι στα μέτρα της Ελλάδας, όπως αποδείχτηκε με την κατάκτηση του τροπαίου από τον Ολυμπιακό, και στην Ένωση έχουν θέσει ως πρώτο στόχο την είσοδο στη League Phase.

Ο δρόμος μέχρι εκεί δεν είναι τόσο εύκολος, καθώς απαιτούνται τρεις προκρίσεις. Η ΑΕΚ θα μπει στην κλήρωση με συντελεστή 10,000 βαθμούς και θα δώσει μάχη για τρεις προκρίσεις που θα τη φέρουν στην ανανεωμένη League Phase.

Η αρχή των αγωνιστικών υποχρεώσεων είναι προγραμματισμένη για τις 25 Ιουλίου, με το δεύτερο παιχνίδι να διεξάγεται την 1η Αυγούστου. Η Ένωση όμως θα μάθει τον αντίπαλό της στην κλήρωση της 19ης Ιουνίου. Δύο ημέρες αργότερα θα ξεκινήσει η προετοιμασία της γνωρίζοντας όσα χρειάζεται για την πρώτη πρόκληση της σεζόν.

Αν προχωρήσει, ο πρώτος αγώνας του 3ου προκριματικού θα διεξαχθεί την Πέμπτη 8 Αυγούστου και ο δεύτερος τον Δεκαπενταύγουστο, με την κλήρωση αυτή να διεξάγεται στις 22 Ιουλίου. Τα play offs θα διεξαχθούν 22 και 29 Αυγούστου, με την κλήρωση να είναι προγραμματισμένη για τις 5 του μήνα.

Εάν τα καταφέρει η ΑΕΚ και πει στη φάση των ομίλων που φέτος είναι διαφορετική, θα βρεθεί στην κλήρωση στις 30 Αυγούστου. Η πρεμιέρα της League Phase είναι προγραμματισμένη για τις 3 Οκτωβρίου.

Οι πιθανοί αντίπαλοι σε κάθε φάση

Στις πρώτες δύο κληρώσεις, στον 2ο και 3ο προκριματικό γύρο, η ΑΕΚ θα βρίσκεται στο γκρουπ των ισχυρών, ενώ για τα play offs θα πρέπει πέντε ομάδες με καλύτερο συντελεστή από αυτή να αποκλειστούν για να μην είναι στους αδύναμους.

Το γκρουπ των ανίσχυρων θα απαρτίζεται από 43 ομάδες ή ζευγάρια, τόσο από τον 1ο προκριματικό γύρο του θεσμού όσο και από τον 1ο προκριματικό γύρο του Europa League. Από τη στιγμή που την ώρα της κλήρωσης δεν θα έχει διεξαχθεί ο 1ος προκριματικός γύρος των δύο διοργανώσεων, στην κληρωτίδα θα βρεθούν και ζευγάρια. Σε αυτά που προέρχονται από το Europa League θα χρησιμοποιηθεί ο συντελεστής της ανίσχυρης ομάδας και σε αυτά του Conference League θα χρησιμοποιηθεί ο συντελεστής της ισχυρής ομάδας.

Υποψήφιοι αντίπαλοι της ΑΕΚ θα είναι ομάδες όπως η Μπραν, η Τρόμσο, η Χάκεν, η Πολίσια, η Πούσκας, η Έλφσμποργκ, η Ζίμπρου, η Ίλβες, η Νέμαν. Πρόκειται για ομάδες που δεν αποτελούν φόβητρο για καμία ελληνική ομάδα.

Στην κλήρωση του 3ου προκριματικού γύρου, η Ένωση θα μπει ως ζευγάρι, πριν δώσει ακόμα το πρώτο παιχνίδι της στον 2ο. Θα είναι ξανά στους ισχυρούς και θα κληρωθεί με ζευγάρια είτε από τον 2ο προκριματικό του Conference League είτε από τον 2ο προκριματικό του Europa League.

Στα play offs, θα βρεθεί ξανά στην κληρωτίδα ως ζευγάρι, αλλά θα βρίσκεται στους ανίσχυρους, με συνέπεια να κινδυνεύει να πέσει σε μεγάλες παγίδες. Στους ισχυρούς θα βρίσκονται ομάδες όπως η Τσέλσι, η Μπέτις, η Τορίνο, η Χαϊντενχάιμ κι η Λανς, που θα αρχίσουν από αυτήν τη φάση του τουρνουά την ευρωπαϊκή πορεία τους και θα βάλουν δύσκολα στην ΑΕΚ.