Σύμφωνα με το Sky Sports, η UEFA ανοίγει φάκελο και ξεκινά έρευνα για την φερόμενη ρατσιστική επίθεση του Χαμπίμπ Γκουέγ, στον αγώνα του ΠΑΟΚ με την Αμπερντίν, μετά τα όσα μετέφεραν οι Σκωτσέζοι μέσω ανακοίνωσής τους.

Λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Αμπερντίν, για την τέταρτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Conference League, η Σκωτσέζικη ομάδα κατήγγειλε πως ο ποδοσφαιριστής της Πάπε Χαμπίμπ Γκουέγ, δέχθηκε ρατσιστική επίθεση.

Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήταν άμεση και ξεκάθαρη λέγοντας πως: «Ουδέποτε στην Τούμπα έχει υπάρξει ρατσιστική συμπεριφορά, η οποία δεν θα ήταν έτσι κι αλλιώς ανεκτή. Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι ξεκάθαρα προϊόν φαντασίας, καθώς δεν υπέπεσε στην αντίληψη κανενός επίσημου της διοργάνωσης. Αντίθετα, ήταν εμφανής η προκλητική συμπεριφορά των αναπληρωματικών της Αμπερντίν στη φάση της ισοφάρισής τους και προς τιμήν τους οι φίλαθλοι δεν αντέδρασαν καθόλου».

Ωστόσο, όπως μετέδωσε το Sky Sports στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter, η UEFA θα ανοίξει φάκελο και θα διερευνήσει το ενδεχόμενο περιστατικό.