Η Κολομβία αποσύρθηκε λόγω προβλημάτων στα εσωτερικά της χώρας και έτσι οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν εξ ολοκλήρου στα γήπεδα της Αργεντινής.

Λιγότερο από έναν μήνα πριν την έναρξη του Κόπα Αμέρικα, αναμένεται να υπάρξει πλήρης αλλαγή στον σχεδιασμό της διοργάνωσης. Κι αυτό διότι όπως αναφέρει η «Marca», έχει ήδη «κλειδώσει» η απόσυρση της Κολομβίας από τη (συν)διοργάνωση του τουρνουά, η οποία θα μεταφερθεί εξ ολοκλήρου στα γήπεδα της Αργεντινής (13 Ιουνίου – 10 Ιουλίου).

Η οξυμένη πολιτική κρίση και η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στην Κολομβία με αιματηρές διαδηλώσεις και 15 νεκρούς είχε «κρούσει» καμπανάκι στις υπόλοιπες ομοσπονδίες, με τη χώρα τελικά να υποκύπτει στις πιέσεις και να βγαίνει εκτός.

Επίσημη ανακοίνωση θα ακολουθήσει τις επόμενες ώρες, μαζί με την αναδιανομή των αγώνων και των γηπέδων στα οποία θα διεξαχθούν. Σημειώνεται ότι βάσει του αρχικού προγραμματισμού, η Κολομβία θα φιλοξενούσε τον μεγάλο και τον μικρό τελικό, καθώς και τον έναν από τους ημιτελικούς.

Βέβαια, στην αντίπερα όχθη και την πλευρά της Αργεντινής επικρατεί ανησυχία λόγω της έξαρσης του Covid-19, με το παράδειγμα της Ρίβερ Πλέιτ που «ξεκληρίστηκε» και κλήθηκε να παίξει ματς Κόπα Λιμπερταδόρες με 11 παίκτες και τερματοφύλακα τον… χαφ της, Ένζο Πέρες, να είναι χαρακτηριστικό της μη εγγυημένης ασφάλειας.