Σε ένα πολύ κακό παιχνίδι με ελάχιστα πράγματα, η Κολομβία ήταν πιο ικανή και τυχερή στη διαδικασία των πέναλτι, επικράτησε με 4-2 της Κολομβίας στην ψυχοφθόρα διαδικασία και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Copa America.

Εκεί, οι “Καφετέρος” θα αντιμετωπίσουν μία εκ των Αργεντινή ή Εκουαδόρ, οι οποίες τίθενται αντιμέτωπες σε λίγη ώρα.

Το πρώτο ημίχρονο, όπως αναμενόταν, ήταν πολύ κακό, ποιοτικά, με ελάχιστες φάσεις στις δύο εστίες. Χαρακτηριστικό ότι υπήρξε μόλις ένα σουτ στον στόχο, και αυτό από πλευράς Κολομβίας.

Το κύριο πλάνο και των δύο ήταν να διατηρήσουν ανέπαφα τα μετόπισθεν τους και να βρουν κάτι χάρις την επιθετική αρετή που διαθέτουν. Μοναδική σπουδαία ευκαιρία ένα δυνατό σουτ του Μούριελ μέσα από την περιοχή με τη συμπλήρωση 45 λεπτών, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Μουσλέρα.

Το δεύτερο μέρος δεν είχε μεγάλες διαφορές, με την απουσία φαντασίας των δύο ομάδων να κυριαρχεί και να οδηγούνται αισίως στην διαδικασία των πέναλτι.

Η διαδικασία των πέναλτι:

Ζαπάτα (Κολομβία)-Γκολ

Καβάνι (Ουρουγουάη)-Γκολ

Σάντσεζ (Κολομβία)-Γκολ

Χιμένεζ (Ουρουγουάη)-Απόκρουση Οσπίνα

Μίνα (Κολομβία)-Γκολ

Σουάρεζ (Ουρουγουάη)-Γκολ

Μπόρχα (Κολομβία)-Γκολ

Βίνια (Ουρουγουάη)-Απόκρουση Οσπίνα

Κίτρινες: Γοδίν (35′)

Ουρουγουάη (Ταμπάρες): Μουσλέρα, Βίνια, Γοδίν, Χιμένεζ, Νάντεζ, Ντε Αρασκαέτα (68′ Τόρες), Βεσίνο, Μπεντανκούρ, Βαλβέρδε (80′ Κάσερες), Σουάρεζ, Καβάνι

Κολομβία (Ρουέδα): Οσπίνα, Τεσίγιο, Σάντσεζ, Μίνα, Μουνιόθ, Ντίαζ, Κουέγιαρ, Μπάριος, Μπορέ (87′ Μπόρχα), Ζαπάτα, Μουριέλ (67′ Τσαρά)