Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει πανηγυρίσει άλλους δέκα τίτλους στην καριέρα του, αλλά θεωρεί πιο σημαντικό όλων το Κύπελλο που πήρε με την Μπιλμπάο, η οποία κατέκτησε το τρόπαιο μετά από 40 χρόνια, στα πέναλτι απέναντι στη Μαγιόρκα.

«Αυτός ο τίτλος δεν συγκρίνεται με κανέναν άλλο, έτσι νιώθω. Με άλλες ομάδες έχεις την υποχρέωση να κερδίσεις και το έχω γιορτάσει με τον Ολυμπιακό και την Μπαρτσελόνα. Το Σούπερ Καπ με την Αθλέτικ το πανηγυρίσαμε πολύ και αυτός ο τίτλος είναι κάτι ξεχωριστό. Το πανηγυρίσαμε στο γήπεδο και οι άνθρωποι μαζί μου στο Μπιλμπάο μου φέρθηκαν πάντα με σεβασμό», ανέφερε ο Βάσκος τεχνικός.

Μάλιστα, θυμήθηκε πώς είχε γιορτάσει έναν από τους πέντε τίτλους (τρία πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα) που είχε πάρει στην Ελλάδα. «Είχα αρνηθεί να σκεφτώ τους πανηγυρισμούς πριν από τον τελικό, τώρα θα το κάνω. Στην Ελλάδα, όταν κερδίσαμε έναν τίτλο, πήγα για να φάω κάτι και να πιω μια μπύρα σε ένα… χαμένο μπαρ στην Αθήνα και ο ιδιοκτήτης μου είπε: “Μα τι κάνεις εδώ;”».

Όσο για το μέλλον του, δεδομένου ότι λήγει το συμβόλαιό του, ο «Τσινγκούρι» είπε: «Όχι τώρα! Είναι μια μεγάλη νύχτα, υπάρχει χρόνος γι’ αυτό».