Η Σασουόλο πήρε την πρόκριση στη φάση των 16 του Coppa Italia επικρατώντας της Σπέτσια στη διαδικασία των πέναλτι. Εκτελεστής για τους ηττημένους ο Δημήτρης Νικολάου.

Η Σασουόλο χρειάστηκε τη διαδικασία των πέναλτι για να περάσει στη φάση των 16 του Coppa Italia απέναντι στη Σπέτσια. Ύστερα από 120 λεπτά χωρίς γκολ, εμφανίστηκε πιο εύστοχη από τα έντεκα μέτρα και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Οι γηπεδούχοι είχαν το πάνω χέρι στον αγώνα, βρίσκοντας τελικές από κάθε απόσταση. Παρ’ όλα αυτά, οι μεγάλες στιγμές ήταν μοιρασμένες για τις δύο ομάδες.

Η ευκολία με την οποία η Σασουόλο έφτανε σε τελική οδήγησε τον Μασιμιλιάνο Αλβίνι να ρίξει στον αγώνα τον Δημήτρη Νικολάου στο 5ο λεπτό της παράτασης. Το τέλος του εξτρά χρόνου βρήκε τους γηπεδούχους να έχουν 37 τελικές, εκ των οποίων οι οκτώ στο τέρμα, αλλά κανένα γκολ.

Στα πέναλτι, ο Έλληνας ποδοσφαιριστής κλήθηκε να εκτελέσει το τέταρτο πέναλτι της ομάδας του, αν και κεντρικός αμυντικός. Έκανε το χρέος του, αλλά δύο εκτελέσεις νωρίτερα δεν συνέβη το ίδιο με τον Λούκα Μόρο, με συνέπεια η Σασουόλο να πάρει τη νίκη και να δίνει ραντεβού με την Αταλάντα στην επόμενη φάση.