Η Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων έκανε μία προσπάθεια να συμμαζέψει την κατάσταση με την πιθανή δημιουργία της European Super League, όμως καμία από τις δώδεκα ομάδες δεν έδωσαν το παρών.

Σεισμό προκάλεσε στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο η απόφαση δώδεκα εκ των κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων, οι οποίες επιθυμούν να χτίσουν τη δική τους λίγκα, τη European Super League, κάτι που δε βρίσκει καθόλου σύμφωνες τις FIFA και UEFA, ούτε την ECA (Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων).

Η τελευταία έκανε τηλεδιάσκεψη εκτάκτως σήμερα το βράδυ, απευθύνοντας κάλεσμα και στις 12 ομάδες που θέλουν να χτίσουν την European Super League, ωστόσο καμία εξ αυτών δεν έδωσε το παρών.

Γι αυτό το λόγο δεν ήταν επικεφαλής της τηλεδιάσκεψης ο πρόεδρος της ECA, Αντρέα Ανιέλι, αλλά προεδρεύων ήταν ο Έντβιν φαν ντερ Σαρ, ο οποίος εκπροσωπούσε τον Άγιαξ.

Η ECA μέσω ανακοίνωσης της, ανέφερε ότι είναι κατά της απόφασης των 12 ομάδων για τη δημιουργία της συγκεκριμένης λίγκας, τονίζοντας ότι είναι υπέρ των όσων έχουν συμφωνηθεί και αναμένεται να επισημοποιηθούν αύριο (19/04) για την αναδιάρθρωση των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων από το 2024 και ύστερα.