Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να ασκήσει έφεση κατά της Ευρωπαϊκής Super League, προσκαλώντας κι άλλες χώρες και ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες να κάνουν το ίδιο.

Η νομική μάχη μεταξύ της European Super League και της UEFA συνεχίζεται, με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία να προσπαθεί να βάλει στοπ στα σχέδια των τριών ομάδων, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Γιουβέντους, οι οποίες εξακολουθούν να σχεδιάζουν τη νέα λίγκα με κάποιες τροποποιήσεις.

Εάν τελικά η ESL νικήσει στη διαμάχη, αναμένεται να επανέλθει, ώστε να υλοποιήσει το σχέδιό της, ενώ ήδη υπάρχουν σενάρια για μία ανοιχτή, αντί κλειστής λίγκας.

Η UEFA πάντως μάχεται ενάντια στο οργανωμένο σχέδιο των τριών ομάδων και η Προεδρία του Συμβουλίου Υπουργών ανακοίνωσε ότι η ιταλική κυβέρνηση υποστηρίζει τη μάχη εναντίον της European Super League.

«Η Προεδρία του Συμβουλίου Υπουργών ανακοινώνει ότι η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να παρέμβει προς υποστήριξη της UEFA στην δίκη για τη Super League που θα εξαρτηθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι πριν από μερικές ημέρες και η ισπανική κυβέρνηση, έστειλε επιστολή στο δικαστήριο της Ευρωπαικής Ένωσης, στο οποίο έστειλε τους ισχυρισμούς της υπέρ της UEFA και των 55 μελών της.