Όπως έχει γίνει γνωστό, η Redstone, η βασική διαχειρίστρια του πλάνου για το Athens Alive, βρήκε νέο συμπαίκτη στο «πρόσωπο» του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Poseidon Foundation. 

H διαφαινόμενη συνεργασία της Redstone είναι στρατηγικής σημασίας, καθώς πέρα από το κομμάτι της κατασκευής, το fund φανερώνει ότι δίνει ιδιαίτερο βάρος όσον αφορά το περιβαλλοντικό κομμάτι του πρότζεκτ για το ΟΑΚΑ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Sportsroom.gr, πίσω από την Poseidon Foundation βρίσκεται η EIB (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων). 

Η εταιρεία που θα αναλάβει το «πράσινο» κομμάτι του ΟΑΚΑ και βρίσκεται πίσω από την Poseidon παρέχει χρηματοδότηση, εμπειρογνωμοσύνη για βιώσιμα καινοτόμα έργα σε ΜΜΕ, υποδομές, κλιματικές ενέργειες, που συμβάλλουν στους στόχους της πολιτικής της Ε.Ε. Περισσότερο από το 90% των δραστηριοτήτων της είναι στην Ευρώπη αλλά δραστηριοποιείται και στον υπόλοιπο επιχειρηματικό κόσμο.

Ο εν λόγω φορέας προτίθεται να βάλει το πρώτο (διόλου ευκαταφρόνητο) «πακέτο» χρημάτων πάνω από 150 εκατ. ευρώ μέσω Poseidon, για το πρότζεκτ του Athens Alive. Βασική προϋπόθεση όλων των παραπάνω, είναι να εξασφαλιστεί ο συντελεστής δόμησης του 0.6 από την κυβέρνηση, γεγονός που θα αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες.