Η ανακοίνωση των 12 συλλόγων-ιδρυτικών μελών για τη δημιουργία της European Super League έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων σε όλο τον ποδοσφαιρικό χώρο.
Η Ένωση Συλλόγων Τουρκίας καταδίκασε με τη σειρά της την ιδέα αυτή, αναφέροντας σε ανακοίνωσή της ότι θα «σκοτώσει» την καρδιά του ποδοσφαίρου.
«Οι πρόσφατες εξελίξεις αντιμετωπίστηκαν από την Τουρκική Ένωση Συλλόγων με βαθιά ανησυχία. Είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι η ανακοίνωση για την επονομαζόμενη European Super League πρόκειται να προξενήσει ανεπανόρθωτη ζημιά στην ακεραιότητα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.
Σε μια χρονική στιγμή που η αλληλεγγύη και η συνεργασία ζητούνται περισσότερο από ποτέ από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, καταδικάζουμε απολύτως τα σχέδια διαχωρισμού από μερικά ευρωπαϊκά κλαμπ που ξεκάθαρα αποκαλύπτουν ότι αυτά τα κλαμπ βάζουν το συμφέρον τους πάνω από το κοινό συμφέρον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.
Για να κρατήσουμε την αθλητική αξία της γηραιάς ηπείρου ζωντανή, η Τουρκική Ένωση Συλλόγων στέκεται στο πλευρό της UEFA και καλούν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη της ποδοσφαιρικής οικογένειας να υπερασπιστούν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο απέναντι σε αυτή την ατυχή ιδέα που θα καταστρέψει την καρδιά και την ψυχή του ποδοσφαίρου».