Η ΕΠΟ δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του και με ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει σχετικά με την πρόταση του Βαγγέλη Μαρινάκη για παροχή βοήθειας, ώστε να βρεθούν ελίτ διαιτητές, ότι «ουδεμία ομάδα ή λίγκα μπορεί να παρεμβαίνει στη διαδικασία του ορισμού τους»!

Η ομοσπονδία επικαλείται αφενός τον κανονισμό διαιτησίας της FIFA, αλλά και τη «Διαιτητική Συνθήκη» της UEFA, που αναφέρει: «Ο καθορισμός διαιτητών και παρατηρητών είναι θεμελιώδης όρος για την επαγγελματική πρόοδο και ο ορισμός τους ΠΡΕΠΕΙ να υπόκειται στην Επιτροπή Διαιτησίας και το Τμήμα Διαιτησίας (της Ομοσπονδίας)».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:
Σχετικά με την πρόταση του Προέδρου της SL1 κ. Μαρινάκη για παροχή βοήθειας ώστε να βρεθούν ελίτ διαιτητές για τα ντέρμπι, έχουμε την υποχρέωση να διευκρινίσουμε τα κάτωθι.
1. Σύμφωνα με τον κανονισμό διαιτησίας της FIFA, άρθρο 12.1:
«…ουδεμία ομάδα, λίγκα ή άλλο τμήμα της ομοσπονδίας μπορεί να παρεμβαίνει στην διαδικασία ορισμού των διαιτητών».
2. Σύμφωνα με την «Διαιτητική Συνθήκη» της UEFA (Section Annex A A.6 Para 1, 10 & 12.:
«Ο καθορισμός διαιτητών και παρατηρητών είναι θεμελιώδης όρος για την επαγγελματική πρόοδο και ο ορισμός τους ΠΡΕΠΕΙ να υπόκειται στην Επιτροπή Διαιτησίας και το Τμήμα Διαιτησίας (της Ομοσπονδίας)».
Με βάση τα ανωτέρω είναι προφανές ότι οποιαδήποτε παρέμβαση ή συμμετοχή οποιουδήποτε τρίτου σε αυτή την διαδικασία είναι απολύτως εκτός των κανονισμών της UEFA και της FIFA, αφού σύμφωνα με τους κανονισμούς αυτούς μόνο η ΚΕΔ/ΕΠΟ και ουδείς άλλος έχει μια τέτοια αρμοδιότητα.