Ο Γκουστάβο Πογέτ, είπε “όχι” σε  πενταετές συμβόλαιο της Ιρλανδίας,καθώς η επιθυμία του είναι να παραμείνει στην χώρα μας και περιμένει την ΕΠΟ να αποφασίσει για το μέλλον του στον πάγκο της γαλανόλευκης.

Ο Γκουστάβο Πογέτ είχε στα χέρια του δελεαστική πρόταση από την εθνική Ιρλανδίας, με πενταετές κλειστό συμβόλαιο, ωστόσο,ο Ουρουγουανός τεχνικός αρνήθηκε, διότι προτεραιότητά του αποτελεί η παραμονή του στην εθνική Ελλάδος.

Η ομοσπονδία της Ιρλανδίας ήθελε τον Πογέτ για προπονητή της την επόμενη πενταετία, με βασικό στόχο την πρόκριση στα τελικά του Euro 2028, το οποίο θα συνδιοργανώσει μαζί με τις υπόλοιπες βρετανικές χώρες. Οι Ιρλανδοί έδωσαν περιθώριο δύο ημερών στον Πογέτ να απαντήσει είτε θετικά, είτε αρνητικά, με τον Ουρουγουανό τεχνικό να μην αποδέχεται τελικά το συμβόλαιο, που του προτάθηκε.

Η Ιρλανδία έδειξε έμπρακτα ότι ο Πογέτ ήταν ο βασικός της στόχος, εντούτοις ο έμπειρος ομοσπονδιακός είναι εμφανές ότι θέλει να περιμένει τις εξελίξεις στην ΕΠΟ, καθώς επιθυμία του είναι να παραμείνει στον πάγκο της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται, ότι το συμβόλαιο του Πογέτ ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου και ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, έχει σημειώσει ότι θα υπάρξουν άμεσα εξελίξεις την επόμενη εβδομάδα αναφορικά με το θέμα του προπονητή στη γαλανόλευκη, καθώς θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής επ’ αυτού.

Παρότι το κλίμα ήταν βαρύ, μετά τον αποκλεισμό στη Γεωργία, οι παίκτες δεν έχουν πάψει να στηρίζουν τον Πογέτ και μάλιστα σε μίτινγκ που είχαν με τον Τάκη Μπαλτάκο, στο αεροδρόμιο της Τιφλίδας, πριν την επιστροφή της αποστολής στην Ελλάδα, κατέστησαν σαφές στον πρόεδρο της ΕΠΟ ότι θέλουν να συνεχίσουν να δουλεύουν μαζί με τον Πογέτ και είναι υπέρ της παραμονής του.

Πλέον, μένει να φανεί τι θα αποφασίσει η ΕΠΟ και αν θα προτείνει νέο συμβόλαιο συνεργασίας στον 56χρονο τεχνικό, προκειμένου να καθοδηγήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο επόμενο Nations League, αλλά και στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2026.