Με επίσημη τοποθέτηση του στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ ο Τζον Φαν΄τ Σχιπ αναφέρθηκε στα δύο φιλικά παιχνίδια με Βέλγιο και Νορβηγία.

Ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός στάθηκε στη σημασία των δύο παιχνιδιών που έρχονται, τα οποία θα αποτελέσουν κομβικά τεστ ενόψει της συνέχειας των προκριματικών.

Ο Φαν΄τ Σχιπ ξεκαθάρισε ότι σε αυτό το πλαίσιο η Εθνική Ελλάδας διάλεξε πολύ δυνατούς αντιπάλους για αυτά τα δύο φιλικά, θέλοντας να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα.

Αναλυτικά η δήλωση του προπονητή της Εθνικής Ελλάδας:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συγκεντρωθούμε εκ νέου και θα δουλέψουμε με τους παίκτες μας για δύο αγώνες με το Βέλγιο και τη Νορβηγία.

Τα παιχνίδια στις Βρυξέλλες και στη Μάλαγα μπορεί να έχουν φιλικό χαρακτήρα και να διεξάγονται προς το τέλος της σεζόν, αλλά για εμάς είναι εξαιρετικά ουσιαστικά, καθώς δεν υπάρχουν πολλά χρονικά περιθώρια αγωνιστικής προετοιμασίας μας για τους αγώνες του Σεπτεμβρίου με το Κόσοβο και την Σουηδία για τα European Qualifiers.

Γι’ αυτό τον λόγο έχουμε επιλέξει δύο ανταγωνιστικές ομάδες, το ευρισκόμενο στην 1η θέση της βαθμολογίας της FIFA από το 2018, Βέλγιο, και τη Νορβηγία που παρουσιάζει σταθερά ανοδική πορεία».