Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Τζον Φαν’τ Σιπ, ανέφερε ότι ψάχνει ποδοσφαιριστές πεινασμένους και με ποιότητα.

Στην εκπομπή «Οpen Sport» μίλησε ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, Τζον Φαν΄τ Σιπ. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην περίπτωση των Παπασταθόπουλου-Μανωλά, στην επιθετική τακτική της ομάδας του, αλλά και για τους στόχους του.

Μεταξύ άλλων οι δηλώσεις του:

Για Μανωλά και Παπασταθόπουλο: «Ψάχνουμε ποδοσφαιριστές πεινασμένους, αλλά και με ποιότητα. Ο Παπασταθόπουλος και ο Μανωλάς θα είναι διαθέσιμοι στο μέλλον. Θέλουμε ποδοσφαιριστές που μπορούν να παίξουν στην Εθνική και αυτοί οι δύο μπορούν».

Για την απόφαση παραμονής στην Ελλάδα: «Νομίζω ότι πήρα καλή απόφαση, ευκαιρία να μάθω για το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και για την νοοτροπία των Ελλήνων. Εκτός των άλλων μου το ζήτησε και η ΕΠΟ».

Για τη φιλοσοφία της Εθνικής: «Η φιλοσοφία μας είναι να έχουμε την μπάλα, ώστε να ελέγχουμε τον αγώνα. Στόχος μας δεν είναι έχουμε απλά την κατοχή, αλλά να κάνουμε επιθέσεις και να παίζουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο. Θέλω ένταση στην ομάδα μου, με γρήγορες κινήσεις. Παραδείγματος χάρη αντί να βάλουμε αμυντικό με την Αρμενία βάλαμε επιθετικό, δεν θέλαμε να δώσουμε στην Αρμενία το κλειδί για να δημιουργήσει».

Για τους στόχους του με την Εθνική: «Έχω συμβόλαιο που θέλω να εξαντλήσω με τον καλύτερο τρόπο. Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, θέλω να δείξω στους Έλληνες ότι υπάρχουν πράγματα να δώσουν οι ποδοσφαιριστές.

Για το VAR: «Η πρώτη σκέψη για το VAR είναι σωστή, κάνει το παιχνίδι πιο δίκαιο».