Σημαντική άνοδος για την Ελλάδα στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA, μετά τα δύο θετικά αποτελέσματα, κόντρα σε Νέα Ζηλανδία και Γαλλία.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρίσκεται πια στην 47η θέση του World’s FIFA Ranking καταγράφοντας άνοδο τεσσάρων θέσεων συγκριτικά με την αμέσως προηγούμενη αξιολόγησή του, καταφέρνοντας να μπει στο Top-50 της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ύστερα από αρκετά μεγάλο διάστημα.

Ως προς την πρώτη δεκάδα, η Αγγλία ανέβηκε μία θέση και είναι πια τρίτη, μετά τη νίκη επί της Μάλτας και παρά την ισοπαλία με τη Βόρεια Μακεδονία για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2024.

Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ξεπέρασε τη Βραζιλία, η οποία έχασε και τους τρεις τελευταίους αγώνες της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 και παραμένει χωρίς νίκη σε τέσσερα παιχνίδια.

Η Αργεντινή εξακολουθεί να προηγείται και παραμένει ακλόνητη στην πρώτη θέση, με τη Γαλλία δεύτερη, το Βέλγιο να βρίσκεται στην τέταρτη θέση και τη Βραζιλία να συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα.

Η Ολλανδία (έκτη, άνοδος μία θέσης) και η Πορτογαλία (έβδομη, -1) αντάλλαξαν θέσεις στην πρώτη δεκάδα, την οποία συμπληρώνουν ξανά η Ισπανία (8η), η Ιταλία (9η) και η Κροατία (10η).

Η επόμενη παγκόσμια κατάταξη της FIFA θα ανακοινωθεί στις 21 Δεκεμβρίου 2023.