Την Αυστρία θα αντιμετωπίσει στα μπαράζ η Εθνική Ελπίδων στον δρόμο της προς το Euro 2019, σε διπλές αναμετρήσεις.

Η Εθνική μας περίμενε την κλήρωση για να μάθει τον αντίπαλό της και έτσι θα αντιμετωπίσει τους Αυστριακούς στις 12 Νοεμβρίου εντός έδρας, ενώ ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στις 20 του ίδιου μήνα.

Η αντίπαλος των Ελπίδων βρέθηκε στον 7ο όμιλο, όπου και τερμάτισε στη δεύτερη θέση και πήρε το εισιτήριο για τα μπαράζ, ενώ από την άλλη το δεύτερο ζευγάρι είναι το Πορτογαλία-Πολωνία.

Μετά το τέλος της κλήρωσης ο Αντώνης Νικοπολίδης ανέφερε:

«Ήταν μια καλή κλήρωση για εμάς. Αποφύγαμε την Πορτογαλία, που διαθέτει ισχυρή παράδοση στις μικρές ηλικίες. Θα διεκδικήσουμε την πρόκριση με ίσες πιθανότητες. Δεν έχουμε καθαρή εικόνα ακόμα. Την έχω παρακολουθήσει σε ένα φιλικό με την Τσεχία, που ήταν στον όμιλό μας, και είχε δείξει αξιόμαχη ως ομάδα. Η Αυστρία, πάντως, κατάφερε να οδηγηθεί στα μπαράζ, παρότι είχε κληρωθεί σε ένα δύσκολο προκριματικό γκρουπ με την Σερβία και την Ρωσία.

Τέτοιοι αγώνες κρίνονται στις λεπτομέρειες. Χρειάζεται καλή οργάνωση, πάθος, αποφασιστικότητα, αλλά θεωρώ πως αυτά τα στοιχεία τα έχουμε ως ομάδα. Πρέπει, λοιπόν, να δώσουμε προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στον πρώτο αγώνα, να μη δεχτούμε γκολ στην έδρα μας και να πάμε στη ρεβάνς με ένα καθαρό σκορ».